«Λήξαν το θέμα των διαβατηρίων για τον ΔΗΣΥ», λέει ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Η απόφαση για τα διαβατήρια πάρθηκε και το θέμα είναι λήξαν για το ΔΗΣΥ, δήλωσε ο Αννέβφ Νεοφύτου υποστηρίζοντας ότι στέλνει ένα συγκεκριμένο μήνυμα συμβολισμού, την ώρα που ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους να πάρουν μέτρα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Από την άλλη δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι αυτή η απόφαση, μια απόφαση συμβολισμού όπως την εξήγησε και η κυβέρνηση, θα οδηγήσει είτε στην επίλυση του Κυπριακού, είτε στην άρση των απαράδεκτων ενεργειών του Τατάρ και της Άγκυρας. Είναι μέσα από το διάλογο που η δική μας πλευρά επιθυμεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα λύσουμε το Κυπριακό».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του στο Δάλι για το θέμα και σε παρατήρηση ότι επί του παρόντος βλέπουμε ανταλλαγή δηλώσεων και αντιδηλώσεων, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η ουσία είναι να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία «και να μπούμε στον διάλογο για επίλυση του κυπριακού. Όχι να μετατοπίσουμε το θέμα της συζήτησης του Κυπριακού σε ένα καβγά για 14 διαβατήρια. Η απόφαση λήφθηκε, τελεία».

Σε ερώτηση αν εν αναμονή και της επίσκεψης της κ. Λουτ τις επόμενες των ημερών ο κ. Νεοφύτου έχει κάποια ενημέρωση απάντησε «Είστε σίγουροι ότι θα ΄ρθει; Δεν ξέρω, όταν θα ΄ρθει θα σχολιάσουμε αυτά που θα ακούσουμε».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.