Παράθυρα/ Ορίζοντας

«Λόγια στο στόμα» για δύο μόνο βράδια στο Ριάλτο

Η ομάδα φερέφωνο παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη, το έργο του βραβευμένου σκωτσέζου συγγραφέα Kieran Hurley, Λόγια στο στόμα (Mouthpiece) σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου και σε μετάφραση Μάριου Κωνσταντίνου.  Στον ρόλο της Λίμπι, η Μέλανη Στέλιου και στον ρόλο του Ντέκλαν, ο Ανδρέας Δανιήλ. Το έργο, γράφτηκε το 2018, και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Traverse στο Εδιμβούργο. Έλαβε διθυραμβικές κριτικές και το 2019 μεταφέρθηκε στο Soho Theatre στο Λονδίνο.

Μετά τις παραστάσεις στη Λευκωσία το έργο παρουσιάζεται στη Λεμεσό και στο Θέατρο Ριάλτο

Σε συνέντευξη της στον Ορίζοντα η Μέλανη Στέλιου ανάφερε για το έργο ότι «Μας ξεβολεύει. Πετά στα μούτρα μας όλο αυτό. Μας βάζει να σκεφτούμε πως η ζωή και η τέχνη μπλέκονται. Το πως η τέχνη τελικά αφηγείται τη δική τους ιστορία χωρίς τη δική τους φωνή. Σε μια στιγμή στο έργο ο Ντέκλαν ρωτά την Λίμπι γιατί έγινε συγγραφέας αφού είναι δύσκολο να πετύχεις και να βγάλεις λεφτά από αυτή την δουλειά, και η Λίμπι του απαντά “Αν σου έλεγα ότι κάποτε νόμιζα πως η τέχνη και οι ιστορίες μπορούσαν να αλλάξουν το κόσμο θα με πίστευες;”» Επίσης επισήμανε πως το έργο θιγεί επίσης το γεγονός «πως υπάρχουν δύο «πλευρές» μιας πόλης. Δύο «πλευρές» που αγνοούν η μια την ύπαρξη της άλλης. Η πλευρά της προνομιούχας τάξης και η πλευρά της τάξης που παλεύει να επιβιώσει για τα αυτονόητα.»

d l 23

Μετάφραση: Μάριος Κωνσταντινου, Σκηνοθεσία: Μαρία Κυριάκου
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου, Μουσική:Πάνος Μπαρτζης, Σύμβουλος Κίνησης: Julia Brendle, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης, Σχεδιασμός Προβολών: Άννα Φωτιάδου – Χρυσάνθη Δημητρίου, Βοηθός Σκηνοθέτιδας: Αυγουστίνα Στυλιανού, Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος
Ηθοποιοί: Ανδρέας Δανιήλ – Μέλανη Στέλιου

Θέατρο Ριάλτο / Λεμεσός

4 και  5 Ιανουαρίου 2023

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy