Παράθυρα/Ορίζοντας

«Λογιστικός Έλεγχος (ή Ισλανδία, Ένας Μοντέρνος Μύθος) από τη «Σόλο για Τρεις»

Το έργο «Λογιστικός έλεγχος ή Ισλανδία, Ένας Μοντέρνος Μύθος» είναι γραμμένο το 2018 από τον Andrew Westerside και τους Proto-type Theater. Η Proto-type Theatre είναι μια ομάδα διεπιστημονικών/διαθεματικών καλλιτεχνών με επικεφαλής τους Rachel Baynton, Gillian Lees και Andrew Westerside.  Έχουν δημιουργήσει πρωτότυπα θεατρικά έργα, τα οποία έχουν παρουσιάσει -εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου- σε ΗΠΑ, Ολλανδία, Ρωσία, Κίνα, Αρμενία, Γαλλία, Ζιμπάμπουε. Κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει το έργο τους «συναρπαστική οπτική» (New York Times) και «εγκεφαλικά έξυπνο… χαλαρά λογικό θέατρο» (The Guardian).

Όπως αναφέρει το δελτίου τύπου το έργο εξετάζει την παγκόσμια οικονομική κρίση και την σύγχρονη πολιτική, μέσα από την πρόσφατη ιστορία της Ισλανδίας και τις προσπάθειες του ισλανδικού λαού και έθνους να υψώσει την φωνή του και να διαδηλώσει. Δύο νέοι δημιουργοί, δύο νέοι πολίτες, με μια κάποια αποστασιοποίηση και χωρίς διδακτισμό ή προπαγάνδα, μοιράζονται ελεύθερα τις σκέψεις τους για την οικονομία και την πολιτική Το έργο έχει να κάνει με την ανάκτηση των δυνάμεων του ανθρώπου, την ανατροπή ενός κόσμου σχεδιασμένου να μας κρατά υπόδουλους και πώς η συλλογική δύναμη μπορεί να αλλάξει –έστω και με ένα μικρό βήμα κάθε φορά- τον κόσμο μας.

Μετάφραση: Φώτης Φωτίου, Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά
Σκηνικά – Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου,  Επιμέλεια Μουσικής: Φώτης Φωτίου, Σχεδιασμός Φωτισμού/Χειρισμός Φως – ’Ηχος: Αντρέας Καρσεράς, Γραφικός Σχεδιασμός: Νικόλ Καρσερά
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τερέζα Ευριπίδου, Φώτης Φωτίου

Θέατρο Χώρα, Κοραή 1 Λευκωσία

3 , 8, 9, 19 και 20 Δεκεμβρίου, 20.30

4 Δεκεμβρίου, 19.00

Img 20221122 104637 Scaled

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.