Λόγω δυσλειτουργίας σε μηχάνημα η μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρί (βίντεο)

ÖùôéÜ åêäçëþèçêå ôï ìåóçìÝñé ìåôáîý ôùí ÷ùñéþí Êáëáâáóïý êáé Ìáñß, èÝôïíôáò óå êéíçôïðïßçóç ôçí ÐõñïóâåóôéêÞ Õðçñåóßá êáé ôçí ÅÌÁÊ.
  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δυσλειτουργία μηχανήματος τεμαχισμού υλικών προκάλεσε ανάφλεξη, που φαίνεται να οδήγησε στη μεγάλη φωτιά μεταξύ των χωριών Καλαβασός και Μαρί, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή.

Μίλησε για μια πολύ ατυχή στιγμή και ευχήθηκε η φωτιά να κατασβεστεί σύντομα. Είπε πως γίνονταν εργασίες από ειδικό μηχάνημα τεμαχισμού υλικών και λόγω δυσλειτουργίας, προκλήθηκε η ανάφλεξη των υλικών που τεμαχίζονταν. Αναφέρθηκε σε εργατικό ατύχημα με ευτυχώς όχι ανθρώπινη απώλεια, αλλά με συνέπειες στο περιβάλλον.

Doc.20220611.3418380.Viber Image 2022 06 11 17 30 17 514
Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ των χωριών καλαβασού και μαρί, θέτοντας σε κινητοποίηση την πυροσβεστική υπηρεσία και την εμακ.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαναγιώτου, «οι σωροί όπως τους τοποθέτησε η εταιρεία, είναι σύμφωνα με τις άδειες που έλαβε». Δηλαδή, εξήγησε, υπάρχουν λωρίδες ενδιάμεσες και τώρα η μεγάλη προσπάθεια είναι η όσο το δυνατό πιο γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς.

 

Doc.20220611.3418382.Viber Image 2022 06 11 17 29 50 171
Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ των χωριών καλαβασού και μαρί, θέτοντας σε κινητοποίηση την πυροσβεστική υπηρεσία και την εμακ.

Όσον αφορά τους πυκνούς μαύρους καπνούς ήταν αρκετά ψηλά σε σχέση με το έδαφος και η κυκλοφορία του αέρα είναι προς ανατολικά και δεν συντρέχει, σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαναγιώτου κανένας λόγος πανικού για τους κατοίκους των γύρω κοινοτήτων.

Όπως ανέφερε, αισθητήρες υπάρχουν σε διάφορα σημεία ανατολικά της περιοχής, δηλαδή μονάδες μέτρησης του αέρα του τμήματος επιθεώρησης εργασίας.

Αν και η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, παραμένουν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.