Γ.Ε: Με δική μου εντολή αυξήθηκαν οι αμοιβές της Ερευνητικής Επιτροπής για τα διαβατήρια

Με δική του εντολή, λήφθηκε η απόφαση για τριπλασιασμό των απολαβών της Ερευνητικής Επιτροπής για τα «χρυσά» διαβατήρια, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

Διαβάστε επίσης:

Τριπλασιάζονται οι αμοιβές της Ερευνητικής Επιτροπής για τα «Χρυσά Διαβατήρια»

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του Γ.Ε:

Επιθυμώ να αναφερθώ σε σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την αποζημίωση του Προέδρου και των Μελών της Ερευνητικής Επιτροπής των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών που διόρισα ως Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας στα πλαίσια της άσκησης των εξουσιών που του παρέχει η σχετική νομοθεσία, καθώς και κατά τη διακριτική του ευχέρεια, αποφάσισε τον καθορισμό της αποζημίωσης του Προέδρου και των Μελών της Ερευνητικής Επιτροπής που διόρισε λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα και τη μεγάλη διάρκεια του έργου που η εν λόγω Επιτροπή κλήθηκε να αναλάβει. Απευθύνθηκε στη συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας όπως προωθηθεί πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την έγκριση και την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση είναι αποτέλεσμα της πιο πάνω εισήγησης του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας ανακοινώνει σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» στις 18/1/2021 που αναφέρεται στις γραπτές εισηγήσεις της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου για τις μονάδες ελέγχου των Υπουργείων που απέστειλε η Υπηρεσία στη Βουλή, μετά από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών της Βουλής, καθώς και για γραπτές απόψεις επί του νομοσχεδίου για δημιουργία Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου

Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου αναφέρει ότι στις 6/11/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με κρατικούς αξιωματούχους και άλλους φορείς για την πάταξη της διαφθοράς.  Στη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις για μέτρα αντιμετώπισης της διαφθοράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε και τάχθηκε υπέρ της ενδυνάμωσης των μονάδων ελέγχου στα Υπουργεία καθώς και της ενίσχυσης της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου.

Στην εν λόγω σύσκεψη ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και στην Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας που ήταν παρόντες να ετοιμάσουν πρόταση για το θέμα.  Η πρόταση συντάχθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου με τη σύμφωνη γνώμη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και κατατέθηκε στις 16/11/2020.

Η Κυβέρνηση, όπως γίνεται αντιληπτό, μέσα στους σχεδιασμούς της, θα συμπεριλάβει στα μέτρα που θα εξαγγείλει κατά της διαφθοράς, την πρόταση για ενίσχυση των μονάδων ελέγχου, καθώς και της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy