Παράθυρα/ Ορίζοντας

Η Λογοτεχνία στη σκηνή από το Βιβλιοτρόπιο

Το Βιβλιοτρόπιο στη Λεμεσό συνεχίζει τη πλούσια δράση του και οργανώνει την πρώτη του εκδήλωση για το 2021,  τηρώντας πρωτόκολλα και υγειονομικά μέτρα. Θέμα της εκδήλωσης: η Λογοτεχνία στη σκηνή.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Η λογοτεχνία αποτελεί πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες και δημιουργούς που υπηρετούν διαφορετικές μορφές τέχνης. Αρκετά λογοτεχνικά έργα, μυθιστορήματα ή μεγάλες ποιητικές ενότητες έχουν διασκευαστεί και ανεβεί στη σκηνή. Με ποιους τρόπους η λογοτεχνία εμπνέει τους καλλιτέχνες και συμβάλλει, ευρύτερα, στην ανάπτυξη των παραστατικών τεχνών; Σε ποιο βαθμό η μεταφορά ενός λογοτεχνικού έργου στη σκηνή μπορεί να ωθήσει τον θεατή να αναζητήσει το ίδιο το λογοτεχνικό έργο;»

Τη σχέση της λογοτεχνίας με τη σκηνή, θα συζητήσουν ο σκηνοθέτης Παναγιώτη Τζαμαργιά, ο οποίος για χρόνια ασχολείται με τη μεταφορά λογοτεχνικών έργων στη θεατρική σκηνή, οι σκηνοθέτιδες Λέα Μαλένη και Έλενα Αγαθοκλέους και ο συνθέτης Δημήτρης Σπύρου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Αντώνης Πετρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Θέατρο της ΕΘΑΛ, Λεμεσός

Τρίτη 13 Απριλίου 2021 στις 19:30

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Τηλ. επικοινωνίας 99667599

 

 

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.