Λοιμωξιολόγος και πνευμονολόγος από το Ισραήλ για τον Δημήτρη Χριστόφια

Λοιμωξιολόγος και Πνευμονολόγος αναμένεται να φθάσουν σήμερα από το Ισραήλ για την κατάσταση της υγείας του κ. Δημήτρη Χριστόφια, η οποία τις τελευταίες ώρες επιδεινώθηκε.


O τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διασωληνώθηκε ξανά, καθώς παρουσίασε λοίμωξη στο αναπνευστικό με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η αναπνευστική στήριξη.

Σε ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε νωρίτερα το Υπουργείο Υγείας για την κατάσταση της υγείας του κ. Δημήτρη Χριστόφια, αναφέρονται τα εξής:

«Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης.

Σήμερα, οι θεράποντες ιατροί του, κατά την τακτική αξιολόγηση της κατάστασής της υγείας του, αποφάσισαν ότι υπήρχε ανάγκη να υποστηριχθεί μηχανικά με αναπνευστήρα. Η ανάγκη για πολυεπίπεδη υποστήριξη παραμένει.


Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από την ιατρική ομάδα και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση».

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης.

Τις τελευταίες ημέρες, και σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, η κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια είχε παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο παρέμενε η ανάγκη σε πολυεπίπεδη υποστήριξη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.