Με αφορμή/ Ορίζοντας219066184 4231985810221791 8839110532260130564 N Scaled
Με αφορμή το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2021 που διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο από τις 09 έως 15 Οκτωβρίου 2021 με Καλλιτεχνική Επιτροπή τους σκηνοθέτες Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνά, Κύπριοι δημιουργοί που συμμετέχουν στο φεστιβάλ μιλάνε στον Ορίζοντα για τις ταινίες τους

Losing Grace, προβάλλεται 15 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο

Το θέμα της κακοποίησης στο σπίτι είναι κάτι που βλέπαμε πολύ και είχα πολλούς φίλους που το είχαν βιώσει. Θέλαμε να δούμε τη πολυπλοκότητα του φαινομένου και πως μπορεί να μοιάζει αυτό από την οπτική γωνία ενός παιδιού.

Για να γυριστεί μια ταινία χρειάζεται κουράγιο και επιμονή. Τα οικονομικά είναι πάντα ένα ζήτημα, αλλά μπορείτε να είστε δημιουργικοί. Το Crowdfunding είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ευαισθητοποιήσετε το έργο σας καθώς και τα κεφάλαιά σας. Μια βασική πτυχή για κάθε ταινία που συμβαίνει είναι η ανάπτυξη – τα εργαστήρια είναι ο τρόπος για να υποστηρίξετε τους κινηματογραφιστές. Η χρηματοδότηση ταινιών μικρού μήκους είναι πολύ σημαντική για την υποστήριξη νέων φωνών.

Η συμμετοχή μου στο φεστιβάλ είναι πολύ σημαντική για μένα. Επιστρέφω στις ρίζες μου. Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωριστεί η δουλειά μου εδώ. Τα επόμενα δύο μου έργα είναι στην Κύπρο και πραγματεύονται με αυτήν την πτυχή της επιστροφής στην πατρίδα

Αυτήν τη στιγμή αναπτύσσω το Losing Grace. Έχω επίσης μια ταινία μικρού μήκους στην Κύπρο που αναπτύχθηκε στο Drama Pitching Lab. Η Πανδημία με πολλούς τρόπους μου έδωσε περισσότερο χρόνο. Ο νέος τρόπος εργασίας έχει κάνει ορισμένα πράγματα πιο δυνατά και μας επέτρεψε να εκτιμήσουμε άλλα πράγματα, όπως γεγονότα της πραγματικής ζωής και πραγματικές συναντήσεις με ανθρώπους, κάτι που το Zoom δεν μπορεί να κάνει.

Αθηνά Μάντης

Το θέμα της κακοποίησης στο σπίτι είναι κάτι που βλέπαμε πολύ και είχα πολλούς φίλους που το είχαν βιώσει. Θέλαμε να δούμε την πολυπλοκότητα του φαινομένου και πως μπορεί να μοιάζει αυτό από την οπτική γωνία ενός παιδιού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.