Λούης Κουτρουκίδης: Το εξάχρονο κοριτσάκι το πούλησε ο δολοφόνος

Ζήτησα να δω τον Αρχηγό - Καμία ανταπόκριση - Σήμερα θυμήθηκε να τον πάρει ο ΙωνάςΣε μια σοβαρή προσωπική εκτίμηση προχώρησε ο Λουής Κουτρουκίδης για το εξάχρονο κοριτσάκι της Mary Rose που βρέθηκε νεκρή στο φρεάτιο του θανάτου στο Μιτσερό.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha Κύπρου, ο άνθρωπος που κατήγγειλε πριν ένα χρόνο την εξαφάνιση της Mary Rose και εκλιπαρούσε τον Υπ. Δικαιοσύνης να δώσει εντολή για έρευνες, είπε ότι φοβάται πως ο λοχαγός δολοφόνος πούλησε το παιδί σε κάποιον που φοβάται να αποκαλύψει γιατί φοβάται – γιατί τον απειλεί με κάτι πολύ σοβαρό.

Ο κ. Κουτρουκίδης μιλούσε με βάση την προσωπική έρευνα και εκτίμηση του.

Ταυτόχρονα είπε ότι ζήτησε να δει προσωπικά τον Αρχηγό της Αστυνομίας χωρίς καμία ανταπόκριση ενώ ο υπουργός σήμερα το πρωί τον πήρε τηλέφωνο να τον ρωτήσει αν του έστειλε επιστολή. Μάλιστα του είπε ότι «έχει ανθρώπου στο Υπουργείο που κοιτάζουν αυτά τα πράγματα» αναφερόμενος στο άρθρο του κ. Κουτρουκίδη στον Πολίτη πέρυσι αλλά δεν του είπαν κάτι.

«Ασχολείσαι με μια Φιλιππινέζα;»

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη στον ΑΣΤΡΑ το πρωί ο Λούης Κουτρουκίδης Πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών.

Όπως ανέφερε, όταν εξαφανίστηκε η Μαίρη Ρόουζ με το παιδί της, την πρώτη φορά πήρε στον αριθμό 1460 για να μιλήσει με τον Αρχηγό της αστυνομίας του είπαν να πάει σε αστυνομικό σταθμό. Ωστόσο όταν πήγε στην αστυνομία, δεν μπορούσαν να δεχτούν την καταγγελία του γιατί δεν ήταν συγγενείς.

Διαβάστε επίσης: Τα όσα φριχτά είπε ο δολοφόνος – Έκανε έρωτα μαζί τους και μετά τις έπνιξε

Μάλιστα ο κύριος Κουτρουκίδης είπε ότι στην αστυνομία τον ρώτησαν πόσο χρονών είναι και όταν τους απάντησε ότι είναι 70, τότε του είπαν χαρακτηριστικά: και ασχολείσαι με μια Φιλιππινέζα; Σημείωσε επίσης ότι η αστυνομία θεωρούσε ότι μητέρα και κόρη έφυγαν από τα κατεχόμενα.

Ο κύριος Κουτρουκίδης ανέφερε πάντως ότι από την πρώτη στιγμή ο ίδιος επικοινώνησε με τηλεοπτικούς σταθμούς, έγραψε σε κάποιους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ αρθρογράφησε και στον Πολίτη, αλλά κανένας δεν έδωσε σημασία.

Όταν το πτώμα της Μαίρη Ροουζ εντοπίστηκε ο κύριος Κουτρουκίδης επικοινώνησε ξανά με τις αρχές και τότε η ανταπόκριση ήταν άμεση αφού του ζήτησαν καταθέσει εκ νέου και να παραδώσει ότι στοιχεία είχε στους ανακριτές.

Ο κύριος Κουτρουκιδης σημείωσε στο μεταξύ ότι άλλη μια νεαρή έχει εξαφανιστεί από τις 21 Ιουλίου του 2017 και η μητέρα της που διαμένει στη Λεμεσό την ψάχνει απεγνωσμένα.

Εγκληματική αδιαφορία

Για ανεπάρκεια και εγκληματική αδιαφορία από μέρους της αστυνομίας, έκανε λόγο στον ΑΣΤΡΑ ο νομικός Πατρίκιος Παύλου.
Ο κύριος Παύλου τόνισε ότι εξοργίζουν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν ήταν απλά μια αδιαφορία από μέρους της αστυνομίας, αλλά φαίνεται ότι υποβόσκει το στοιχείο του ρατσισμού.

Ο κύριος Παύλου εξήγησε πως όταν πρόκειται για υπόνοια εγκλήματος, δεν χρειάζεται κάποιος να είναι συγγενής για να προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία.

Όσον αφορά τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Πατρίκιος Παύλου είπε χαρακτηριστικά ότι το κακό έχει παραγίνει, και θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.

Σημείωσε πάντως ότι ο Ιωνάς Νικολάου θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από καιρό.