Λουκαΐδης για Χρυσά Διαβατήρια: Δεν ήταν το παιδί για τα θελήματα ο Χριστοδουλίδης – Έχει ευθύνες (βίντεο)

«Δεν έπαιρνε τα τσιγάρα και τα ποτά σε αυτούς που λάμβαναν αποφάσεις.. δεν ήταν το παιδί για όλες τις δουλειές», ανέφερε ο κ.Λουκαΐδης μιλώντας για τον ρόλο του κ.Χριστοδουλίδη στο Υπουργικό και στο σκάνδαλο των Χρυσών Διαβατηρίων, προσθέτοντας ότι δεν θα συμπεριφερόμαστε οτι ο κ.Χριστοδουλίδης φέτος εμφανίστηκε στην Κύπρο και δεν έχει πολιτικές ευθύνες.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης φιλοξενούμενος στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο κ.Χριστοδουλίδης ήταν μέλος του Υπουργικού κατά τον χρόνο όπου λάμβανε τις αποφάσεις για τις πολιτογραφήσεις. «Ο κ.Χριστοδουλίδης κάλυπτε και συγκάλυπτε τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Όταν ο κ.Χριστοδουλίδης κάλυπτε και συγκάλυπτε… έβγαινε στα Bloomberg και έκανε επιστολές και απαντούσε, αυτός ο άνθρωπος τώρα θέλουμε να πιστέψουμε ότι έχει ευαισθησία στην καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς;»

Αρχικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ έκανε αναφορά για τα «Χρυσά διαβατήρια» λέγοντας τα εξής:
«Η ισοπέδωση του “φταίμε όλοι” είναι λανθασμένη γιατί αθωώνει τους ένοχους και ενοχοποιεί τους αθώους, πρόθεσε ο κ. Λουκαϊδης. Αυτός ο αφορισμός έιναι ένα τεράστιο λάθος, αυτή η γενίκευση, δεύτερο εκ του αποτελέσματος η ζημιά που έχει προκληθεί για τη χώρα είναι τόσο μεγάλη που επηρεάζει και την οικονομία και δεν μιλάμε μόνο για την απώλεια εσόδων, εδώ μιλάμε για τη ζημιά στη φήμη της χώρας που έχει επιπτώσεις προφανώς και στην οικονομική δραστηριότητα και στο πως αντικρύζει ο έξω κόσμος».

Ο κ. Λουκαΐδης, συνέχισε λέγοντας οτι αμα το δει κάποιος συνολικά έτσι όπως κατάντησαν το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων που το μετέτρεψαν σε μία βιομηχανία πώλησης χρυσών διαβατηρίων έναντι αγοράς κατοικίας, διότι δεν ήταν επενδυτικό πρόγραμμα, ήταν πρόγραμμα πώλησης πολυτελών ακινήτων, γιατί έτσι το κατάντησαν

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι έτσι επέμεναν να παραμείνει μέχρι την τελευταία στιγμή όταν με προφορικές τροπολογίες του Αβέρωφ Νεοφύτου, τις οποίες ψήφισαν όλοι οι άλλοι, μόνο το ΑΚΕΛ καταψήφισε γιατί του “άλλαξαν τα φώτα” ».

Για την αναφορά του Υπουργού Οικονομικών πως κάποιοι η μεσαία τάξη στο σύνολο της επωφελήθηκε από αυτό το πρόγραμμα ο κ. Λουκαΐδης απάντησε χαρακτηριστικά: «Τα ψίχουλα που έπεφταν από το τραπέζι όταν κάποιοι έτρωγαν με χρυσές κουτάλες κάποιοι επωφελήθηκαν ναι, ξαναλέω όμως πρέπει να βάλεις στη ζυγαριά όλα τα δεδομένα. Η χώρα μας σύρεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έχει εκτεθεί σημαντικά, έχει κατρακυλήσει στους δείκτες διαφθοράς και για όσους ξέρουν από οικονομία αυτό σημαίνει για τους οποίους τρίτους συναλλάσσονται μαζί μας, συγκεκριμένα πράγματα αρνητικά για την οικονομία της χώρας, είναι τεράστιο το κόστος».

Παίρνοντας ξανά το λόγο ο κ. Λουκαΐδης απάντησε στον Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρύση Παντελίδη, για τις ευθύνες του Νίκου Χριστοδουλίδη, τον οποίο το ΔΗΚΟ υποστηρίζει για τις Προεδρικές του 2023.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε κατά λέξη:

«Εγώ συμφώνησα μαζί του Χρύση Παντελίδη αλλά απάλλαξε από τις ευθύνες ένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ο οποίος τρέχει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό αναβαθμίζει σημαντικά την κρίση που πρέπει να έχει ο κόσμος απέναντι σε έναν άνθρωπο που διεκδικεί τη ψήφο του λάου. Ο κ. Χριστοδουλίδης δεν ήταν το παιδί για τα θελήματα, δεν έπαιρνε τα τσιγάρα και τα ποτά, συναποφάσιζε. Δε θα συγκρίνω κάτι που έχω πει ξανά, για την ευαισθησία Χριστόφια που Υπουργός της παραιτήθηκε μετά από απόδραση κρατούμενου, απέδρασαν 17 τα τελευταία δύο χρόνια από αυτή την κυβέρνηση, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Για ένα πολύ μικρότερης εμβέλειας σκάνδαλο, προσπάθειες συγκάλυψης από τον μακαρίτη τον Γλαύκο Κληρίδη, του Ντίνου Μιχαηλίδη, παραιτήθηκε από Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ο κ. Χριστοδουλίδης τι έκανε; Κάλυπτε και συγκάλυπτε, στήριζε και υποστήριζε, όπως στήριζε και τις αποφάσεις των Αβέρωφ, Αναστασιάδη και Γεωργιάδη να κλείσουν τον Συνεργατισμό. Για όλα αυτά ο κ. Χριστοδουλίδης είναι συνυπεύθυνος και η ευθύνη του αυξάνεται σημαντικά από τη στιγμή που τρέχει ως υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Πως αλλιώς θα κριθεί πολιτικά ο κ. Χριστοδουλίδης; Τώρα ήρθε Κύπρο;».

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.