Λουκαΐδης-Εκποιήσεις: Εμπαιγμός από κυβέρνηση και ΔΗΚΟ – Συνεννόηση από υποστηρικτές Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη

«Υπάρχει συνεννόηση μεταξύ κομμάτων που στηρίζουν τους υποψηφίους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη»

Έντονα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση και το ΔΗΚΟ παρουσιάστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ο οποίος έκανε λόγο για εμπαιγμό, σχολιάζοντας την αναβολή της ψηφοφορίας για το πάγωμα των εκποιήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής.


Μιλώντας στον Άστρα ο Γιώργος Λουκαΐδης τόνισε πως υπάρχει συνεννόηση μεταξύ κομμάτων που στηρίζουν τους υποψηφίους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Υπέδειξε πως η κυβέρνηση βρήκε συμμάχους και αλλοίωσε το νομοθετικό πλαίσιο εις βάρος των δανειοληπτών. Επεσήμανε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση που ψηφίζει νόμους υπέρ των τραπεζών και δεν δείχνει ευαισθησία απέναντι στους δανειολήπτες.

Ο κ. Λουκαΐδης κατήγγειλε μάλιστα ότι της Ολομέλειας προηγήθηκε σύσκεψη αρχηγών κατά την οποία συζητήθηκε το ζήτημα των εκποιήσεων, ωστόσο δεν τέθηκε από κανένα θέμα αναβολής.

Απαντώντας στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα με το Ταμείο Ανάκαμψης εάν ψηφιστεί η αναστολή των εκποιήσεων, τόνισε ότι ούτε σεισμοί, ούτε καταποντισμοί ήρθαν όπως διεμήνυαν οι κυβερνώντες για την προηγούμενη αναστολή.


Ανέφερε μάλιστα ότι ήδη ανακοινώθηκε πως θα εκταμιευθεί η πρώτη δόση του ταμείου.

Ο κ. Λουκαΐδης σημείωσε ότι η αναστολή δεν αποτελεί τη λύση αλλά προσωρινή προστασία των δανειοληπτών, ιδιαίτερα την ώρα που εταιρείες διαχείρισης δανείων και εξαγοράς πιστώσεων διαφημίζουν ότι εντός Νοεμβρίου θα προχωρήσουν με εκποιήσεις.

Τόνισε πως πρέπει να διαφοροποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, το οποίο όπως είπε είναι εναντίον των δανειοληπτών.

Επεσήμανε ότι κόσμος πετάχτηκε από τα σπίτια του, ότι τα κόκκινα δάνεια θα αυξηθούν, ωστόσο η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και έχει και στήριξη.


Ερωτοκρίτου: Ενδεχομένως να καρποφορήσουν κάποιες προσπάθειες για ολιστική λύση…»

Από την πλευρ«ά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Αναπληρώτρια Πρόεδρος το ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι η αναβολή της ψήφισης ζητήθηκε γιατί ενδεχομένως να καρποφορήσουν κάποιες προσπάθειες για μια ολιστική λύση του ζητήματος.

Εξήγησε πως ίσως υπάρξει ανάληψη ευθύνης από τις ίδιες τις εταιρείες διαχείρισης δανείων ότι δεν θα προχωρήσουν σε συγκεκριμένες εκποιήσεις.

Η κ. Ερωτοκρίτου σημείωσε ότι η τρίμηνη αναστολή των εκποιήσεων δεν θα λύσει οριστικά το πρόβλημα και είπε ότι στο τέλος της ημέρας δεν είναι προς όφελος των πολιτών. Την ίδια ώρα έθεσε το θέμα ότι ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα με τις Βρυξέλλες σε περίπτωση που περάσει η πρόταση νόμου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.