Λουκαΐδης για επεισόδια στη Βουλή: Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία – Τεράστιες οι ευθύνες Κυβέρνησης- ΔΗΣΥ

«Σταθερά και συνειδητά εργάζονται για παραχάραξη της ιστορίας με αποκορύφωμα την πρόθεση τους να αναγείρουν μνημεία για τον Γρίβα»

Το ΑΚΕΛ τονίζει ότι δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία και ούτε μεμονωμένο γεγονός τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, δεν είναι τυχαίο ότι το 4ο μεγαλύτερο κόμμα είναι το ΕΛΑΜ, που είναι νοσταλγοί του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β’, ενώ τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ αφού σταθερά και συνειδητά εργάζονται για παραχάραξη της ιστορίας με αποκορύφωμα την πρόθεση τους να αναγείρουν μνημεία για τον Γρίβα.

Ο κύριος Λουκαΐδης είπε ότι χθες οι συγκεντρωθέντες φώναζαν το σύνθημα «ΕΟΚΑ Β ξανακτύπα», ζητούσαν θανάτωση στελεχών της Αριστεράς και βουλευτών του ΑΚΕΛ.

Τόνισε ότι ήταν μια οργανωμένη κατάσταση και σημείωσε ότι κάθε γριβικός είναι ρατσιστής, ομοφοβικός, σωβινιστής και διακατέχεται από φανατισμό.

Ο κύριος Λουκαΐδης έψεξε επίσης το γεγονός ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν καταδίκασε τα όσα έγιναν αλλά μίλησε για εθνικό διχασμό, χωρίς να πει λέξη για τον Γρίβα όπως επίσης κάνει και ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κάλεσε επίσης τους κυρίους Χριστοδουλίδη και Νεοφύτου να που αν θα συνεχίσουν να είναι δίπλα από το ΕΛΑΜ και να τιμούν τον Γρίβα και την ΕΟΚΑ Β.

Παντελίδης: Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στη δημοκρατία

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης καταδίκασε τις πράξεις χουλιγκανισμού έξω από την Βουλή αλλά και τους βανδαλισμούς στην ΕΔΕΚ.

Τέτοια φαινόμενα πρόσθεσε, δεν έχουν θέση στη δημοκρατία.

Ο κύριος Παντελίδης ανέφερε ότι προβληματίζει το γεγονός ότι ακούγονται συνθήματα όπως «ΕΟΚΑ Β ξανακτύπα», ωστόσο υποστήριξε είναι ένας μικρός αριθμός προσώπων που ασπάζεται αυτές τις θέσεις και η κοινωνία τους έχει απομονωμένους.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ εκτίμησε ότι ο κόσμος δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν συνθήκες όπως την περίοδο του πραξικοπήματος και ανέφερε ότι δεν πρέπει να δίνουμε υπέρμετρη σημασία σε αυτά τα άτομα και να ανακυκλώνουμε τέτοιες συζητήσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.