Λουκαΐδης: Στο ποδόσφαιρο επικρατεί μια ομερτά – Να ξετυλιχθεί ο μίτος της Αριάδνης

Αποκαλύψεις φωτιά από τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών, μετά και την κόντρα μεταξύ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του πρώην Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, με στημένους αγώνες και κρυμμένους κόκκινους φακέλους στα συρτάρια της ΚΟΠ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο νυν πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διορισμό ερευνώντων λειτουργών για να ελέγξουν την ΚΟΠ.

Τέλος στην αδιαφάνεια για τους κόκκινους φακέλους επιχειρεί πάντως να βάλει το ΑΚΕΛ, με πρόταση νόμου που κατέθεσε και στοχεύει στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην ενίσχυση της διαφάνειας. Μεταξύ άλλων, η πρόταση προνοεί όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας του Αθλητισμού, μπορεί να ζητεί ενημέρωση αναφορικά με την πορεία των ερευνών.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι στο χώρο του ποδοσφαίρου επικρατεί καθεστώς ατιμωρησίας και μια ομερτά που αντί να αντιμετωπίζει το πρόβλημα, το εκτρέφει.

Πρόκειται για θεσμική ομερτά, μικρό μέρος των στοιχείων της αποκαλύφθηκε και χθες, επεσήμανε ο Γιώργος Λουκαΐδης. Υπενθύμισε, την ίδια ώρα, τα περί στάβλου του Αυγεία, δήλωση την οποία είχε κάνει ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης έθεσε το ερώτημα, αν είναι δυνατόν σε αυτή τη χώρα, στη νήσο των Αγίων, να παίρνει τηλέφωνο ένας πολιτικός ή πολιτειακός αξιωματούχος, μια ανεξάρτητη αρχή και να υποβάλλει ότι πρέπει να τερματιστεί μια έρευνα;

Εμείς δεν δικάζουμε όμως είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε τη διερεύνηση μας.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών θα συνεχιστεί μέχρι να ξετυλιχθεί ο μίτος της Αριάδνης, σημείωσε ο Γιώργος Λουκαΐδης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy