Λουκαΐδης: Θέλουμε ένα κράτος που να υπηρετεί τους πολίτες

Περιοδεία στη Λεμεσό με επισκέψεις σε χώρους εργασίας και κυβερνητικά τμήματα πραγματοποιήσε σήμερα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής το Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ.

Η αντιπροσωπέια είχε επαφές με τους εργαζόμενους στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και ακολούθως επισκέφτηκε το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λεμεσού- Αμαθούντας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Νικολαΐδη, πέραν από τη Διοίκηση του Οργανισμού.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, καταγράφηκαν θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
«Το πρώτο που καταγράψαμε είναι η πορεία εφαρμογής της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι δυσκολίες που ήδη παρουσιάζονται σε αυτή την προοπτική. Αναλάβαμε τη δέσμευση ότι τόσο εντός της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, όσο και εκτός, θα παρακολουθούμε την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης και θα συμβάλουμε, ώστε με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο να είμαστε έτοιμοι στο χρονικό ορόσημο που έχει οριστεί».1 2 1

Σε ό,τι αφορά στο ΣΑΛΑ, επισημάνθηκε ακόμη μια σοβαρή δυσκολία που αφορά την επέκταση των υποδομών στη δυτική περιοχή της Λεμεσού.

«Μιλάμε για ένα έργο εκατό εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δυστυχώς δεν προχωρά εξαιτίας της ολιγωρίας που παρουσιάζουν κυβερνητικά τμήματα σε τρία διαφορετικά Υπουργεία. Και σε αυτή την περίπτωση αναλάβαμε τη δέσμευση να ενεργήσουμε, ώστε να ασκηθεί πίεση για να μπορέσουν να προχωρήσουν αυτά τα σημαντικά και αναγκαία έργα».2 2


Όσον αφορά τα διάφορα τμήματα του Υπουργείου Εργασίας που έχουμε επισκεφθεί, αναφέρει ο κ. Λουκαϊδης,  «είχαμε την ευκαιρία αφενώς να ενημερωθούμε για το σημαντικό έργο που επιτελείται και αφετέρου, να καταγράψουμε αυτά που ήδη γνωρίζαμε σε μεγάλο βαθμό. Δηλαδή, τα προβλήματα που παρουσιάζονται πρώτα απ’ όλα με την υποστελέχωση των διάφορων τμημάτων, αλλά και την ανάγκη πιο αποφασιστικής προώθησης του ψηφιακού εκσυγχρονισμού των τμημάτων και υπηρεσιών που προσφέρονται. Αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο γιατί είναι γνωστό ότι δυστυχώς, όχι σε όλες τις περιπτώσεις και σε όλα τα τμήματα, αλλά σε βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με πιεστικές ανάγκες των πολιτών, υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία. Αντί να εξυπηρετείται ο κόσμος, ταλαιπωρείται. Όταν αναφερόμαστε σε επιδόματα τα οποία είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επιβίωσης του κόσμου και τα οποία αργοπορούν να παραχωρηθούν, όταν μιλάμε για την αδυναμία επικοινωνίας του κόσμου με τα διάφορα τμήματα, προφανώς υπάρχει ανάγκη σοβαρής βελτίωσης και ακριβώς, είμαστε εδώ για να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

«Θέλουμε ένα κράτος το οποίο δεν θα ταλαιπωρεί, αλλά θα υπηρετεί τους πολίτες», αναφέρει, τέλος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.