Λουκαΐδης: Θεσμική εκτροπή η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δίπλαρος – Θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου

Τίποτα το παράξενο δεν βλέπει να υπάρχει στην σύγκληση της χθεσινής συνεδρίας που συγκάλεσε στη Βουλή για το ΓΕΣΥ ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ανέφερε ότι ο ίδιος θα κάνει αυτές τις συναντήσεις και στη Βουλή και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί, καθώς έχει το δικαίωμα ως βουλευτής και ως πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας.

Αυτό να το συνηθίσετε, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ την ίδια στιγμή, απέδωσε σε δημοσιογραφικό λάθος το γεγονός ότι αποδόθηκε ως επίσημη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας η χθεσινή σύσκεψη.

Όσον αφορά τον διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ, ο κύριος Δίπλαρος ζήτησε να πέσουν οι τόνοι, προσθέτοντας ότι όλα μπορούν να λυθούν μέσω του διαλόγου.

Γιώργος Λουκαΐδης: Ξεκάθαρη θεσμική εκτροπή – Θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου

Ξεκάθαρη θεσμική εκτροπή που δεν ξανάγινε ποτέ, συνιστά η σύγκληση από τον Ευθύμιο Δίπλαρο της χθεσινής σύσκεψης στη Βουλή, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Διαβάστε επίσης: Συγκάλεσε μόνος του σύσκεψη για το ΓεΣΥ ο Δίπλαρος – Δεν παρέστησαν ούτε καν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ

Πρόσθεσε ότι μια τέτοια πρακτική είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα και θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου. Όπως είπε, θα καταστεί δυνατό ο οποιοσδήποτε βουλευτής να μπορεί να προσκαλεί επίσημα, αξιοποιώντας τον θεσμό της Βουλής των Αντιπροσώπων και χωρίς να λαμβάνει κανέναν υπόψη, να παρακάμπτει τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και τη θεσμοθετημένη διαδικασία.

Εξήγησε ότι εάν κάποιος πάρει πρόσκληση πάνω σε επιστολόχαρτο της Βουλής και μέσω της ίδιας της Βουλής, είναι υποχρεωμένος να παρουσιαστεί, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται για δημοσιογραφικό λάθος.

Ο κύριος Δίπλαρος, ανέφερε ο Γιώργος Λουκαΐδης, μπορεί να συγκαλεί συσκέψεις φτάνει να το κάνει με την κομματική του ιδιότητα και  όχι με επίσημη πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πρόσθεσε ότι αναμένεται απάντηση γιατί χρησιμοποιήθηκαν επιστολόχαρτα και επίσημες προσκλήσεις από την Βουλή για τη συγκεκριμένη σύσκεψη.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.