Λουκαϊδης: Οργανωμένη προσπάθεια άλωσης του ΓεΣΥ (ηχητικό)

Για προσπάθεια οργανωμένης άλωσης του ΓΕΣΥ εκ των έσω και για διαπλεκόμενα συμφέροντα, έκαμε λόγο σχολιάζοντας στον ΑΣΤΡΑ την επιμονή της κυβέρνησης στον διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΟΑΥ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός παρά τις σοβαρές διαστάσεις που έχει πάρει και ότι εναρμονίζεται με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Πρόσθεσε ότι η ΟΕΒ αλλά και το ΚΕΒΕ έχουν βρει συνεργάτες στην κυβέρνηση Αναστασιάδη να τουμπάρουν το ΓΕΣΥ.

Ο κύριος Λουκαϊδης τόνισε ότι τα φαινόμενα είναι βαθύτερα και έχουν να κάνουν με διαπλοκή, αλλά και με πολιτικά μηνύματα που στέλνονται με αυτή την απόφαση. Πώς γίνεται διερωτήθηκε, ο πρόεδρος του ΠΙΣ να αποφασίζει από τη μια για τις δαπάνες των νοσηλευτηρίων και τις αμοιβές των γιατρών και στη συνέχεια να αλλάζει καπέλο και να διαπραγματεύεται αυτές τις αποφάσεις εκ μέρους των γιατρών. Σημείωσε ότι θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και ξεκαθάρισε ότι με βάση τη νομοθεσία είναι παράνομος ο διορισμός του κυρίου Αγαθαγγέλλου καθώς δεν υπάρχει πρόνοια ότι στο ΔΣ του ΟΑΥ μπορούν να συμμετέχουν άτομα που έχουν κέρδος από το ΓΕΣΥ.

Ο κος Λουκαίδης τόνισε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός και υπενθύμισε δηλώσεις του κου Αναστασιάδη ο οποίος είπε ότι δεν θα προχωρούσε σε δολοφονία του σχεδίου υγείας, όταν προ μηνών είχε εκφραστεί πρόθεση για διορισμό στον ΟΑΥ των κυρίων Αγαθαγγέλου και Σωτηρίου,.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy