Ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και το ΑΚΕΛ εύχεται να πάει μέχρι τέλους το θέμα, δήλωσε ο Γιώργος Λουκαΐδης.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε ότι στη χθεσινή σύσκεψη κατατέθηκαν και νέες, εμπλουτισμένες προτάσεις από πλευράς του κόμματος.

Το γεγονός ότι υπάρχει τουλάχιστον η φραστική βούληση για περιορισμό της μπόχας που εκπέμπει το κυπριακό ποδόσφαιρο, πρόσθεσε, είναι ένα θετικό στοιχείο. Σημείωσε ωστόσο την απουσία της ΚΟΠ από την χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το μέχρι που θα φτάσει το θέμα κι αν θα υπάρξει πάταξη της διαφθοράς, αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης, σημείωσε ο κ. Λουκαΐδης, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ είναι πρόθυμο να συμβάλει στο βαθμό που του αναλογεί, καταθέτοντας προτάσεις κι αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες.

Σήμερα, είπε, το ΑΚΕΛ θα εγγράψει το θέμα του κυπριακού ποδοσφαίρου στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Πληροφορίες και παράγοντες του ποδοσφαίρου

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Αθλητισμού έχει στα χέρια της πληροφορίες και παράγοντες του ποδοσφαίρου και τέτοιες πληροφορίες παίρνει συνεχώς, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή Έκδοση, υπάρχει ένας κατάλογος ονομάτων που θα κλητευθούν για να καταθέσουν, περιλαμβανομένων παραγόντων του ποδοσφαίρου, λειτουργών και γενικά απ’ όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Σε ότι αφορά την χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι η Επιτροπή βγήκε ενισχυμένη όσο ποτέ.

Παράλληλα εξέφρασε την ευχή μέχρι το τέλος Μαρτίου να βρεθεί στέγη για την Επιτροπή και να συμπληρωθεί ομάδα που θα διενεργεί τις έρευνες και τις ανακρίσεις.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση από πλευράς Πολιτείας, λέγοντας ότι αυτή η Επιτροπή έχει συσταθεί εδώ κι ένα χρόνο κι ακόμα δεν έχει γίνει κατορθωτό να βρεθεί στέγη.

H συσσώρευση εξουσίας δημιουργεί άλλου είδους διαφθορά

Δεν είναι με τη συσσώρευση εξουσιών που θα λυθεί το πρόβλημα αλλά είναι με την ύπαρξη βούλησης προς αυτή την κατεύθυνση, σχολίασε τις δηλώσεις Παπαχαραλάμπους το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του Άστρα, επισήμανε ότι και η συσσώρευση εξουσίας μπορεί να γεννήσει άλλου είδους διαφθορά.

Χαρακτήρισε παράλληλα θετικό το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης. Όμως, πρόσθεσε, είναι θέμα καλής θέλησης και αποφασιστικότητας.

Πρόσθεσε ότι κάποιοι στην Κύπρο συμπεριφέρονται ως οι υπεράνω και όλοι οι άλλοι είναι υπό τους.

Στον χώρο του ποδοσφαίρου, σημείωσε, εμπλέκονται χρήμα και εξουσία κάτι που δεν αφήνει περιθώρια κανονικής ανάπτυξης του αθλήματος.

Στο απροχώρητο η κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο

Έφτασε στο απροχώρητο η κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά στην χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν άκουσε εισηγήσεις από κυβερνητικής πλευράς για το πώς θα παταχθεί η διαφθορά στο ποδόσφαιρο, δήλωσε στον Άστρα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση, ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα υφίσταται από την παρείσφρηση εγκληματικών στοιχείων στο ποδόσφαιρο, ακόμα και της πρώτης κατηγορίας, για ξέπλυμα χρήματος.

Σημείωσε επίσης ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα στην Ευρώπη, με 85 κόκκινους φακέλους.

Παρουσιάζεται το φαινόμενο, πρόσθεσε, ποδοσφαιρικοί παράγοντες και διαιτητές να έχουν στην κατοχή τους μεγάλες περιουσίες των οποίων ο τρόπος απόκτησης προβληματίζει.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε επίσης την καθυστέρηση στο ξεκίνημα της λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία όπως είπε καθυστέρησε λόγω αντιδράσεων. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση γιατί καθυστέρησε τη λειτουργία της Επιτροπής για ένα χρόνο.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω.