Λουκασένκο: Να στηρίξουμε τη Ρωσία στον αγώνα κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο παρότρυνε σήμερα τα άλλα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας του ΟΣΣΑ (Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας) της οποίας ηγείται η Ρωσία, να παραμείνουν ενωμένα και κατηγόρησε την Δύση ότι ευελπιστεί να παρατείνει την σύγκρουση στην Ουκρανία επιδιώκοντας να αποδυναμώσει την Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Λουκασένκο, μιλώντας στην σύνοδο κορυφής των ηγετών του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας στην Μόσχα, δήλωσε ότι «οι διαβολεμένες κυρώσεις» κατά της χώρας του και της Ρωσίας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν η συμμαχία μιλούσε με μια φωνή.

«Χωρίς ένα ενωμένο μέτωπο, η συλλογική Δύση θα εντείνει την πίεση στον μετασοβιετικό χώρο» δήλωσε ο Λουκασένκο σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στους ηγέτες της Αρμενίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν και του Τατζικιστάν.

Για την επέκταση του ΝΑΤΟ μέσω ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ο Λουκασένκο είπε πως οι χώρες του ΟΣΣΑ θα πρέπει να είναι ενωμένες και σε αυτό το θέμα. «Δεν πρέπει μόνο η Ρωσία να εκφράζει την ανησυχία της και να πολεμά μόνη της αυτή τη στιγμή απέναντι στην προσπάθεια επέκτασης του ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.