Λύκειο Παλουριώτισσας για στολή: Το λάβαρο με την Παναγία, ασπίδα αντίστασης απέναντι στον κατακτητή

Έντονη συζήτηση προκάλεσαν διαδικτυακές κυρίως  που έκαναν λόγο για απόφαση Διευθυντή στο Λύκειο Παλουριώτισσας, να δημιουργήσει δήθεν  δύο στολές για τους μαθητές του, αφαιρώντας το έμβλημα της Παναγίας που είναι το κυρίως μέρος του συμβόλου του συγκεκριμένου σχολείου.

Screenshot 2023 09 12 131008

Το Λύκειο Παλουριώτισσας με ανακοίνωση του διέψευσε σε έντονο και…εθνικό ύφος κάνοντας λόγο για σκόπιμη παραπληροφόρηση για πολιτικές σκοπιμότητες.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εγκρίθηκε από τον Καθηγητικό Σύλλογο του Λυκείου Παλουριώτισσας τη 12η, αναφέρει πως «Τα ιερά σύμβολα του ιστορικού αυτού σχολείου, που με περηφάνεια φοιτούν τα παιδιά σας τα διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού, τα ασπαζόμαστε και δεν ανεχόμαστε σε καμία περίπτωση να αλλάξουν ή να διαφοροποιηθούν».

Μάλιστα σε σχέση με την «αφαίρεση της Παναγίας από το σύμβολο του σχολείο» ο Σύλλογος αναφέρει πως «το λάβαρο του σχολείου με έμβλημα την Παναγία ορθώνεται ως ασπίδα αντίστασης απέναντι στον κατακτητή. Η Ελληνική σημαία συμβολίζει την εθνική μας καταγωγή, την ιστορία και τις παραδόσεις μας, τους αγώνες της φυλής μας για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια. Η Κυπριακή σημαία συμβολίζει την κρατική μας υπόσταση, την Κυπριακή Δημοκρατία, με τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων της ιδιαίτερής μας πατρίδας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι καθήκον όλων μας, μαθητών/τριών, καθηγητών/τριών και προσωπικού του σχολείου μας είναι η υπεράσπιση της Εθνικής μας καταγωγής και της Κρατικής μας Οντότητας».

Αυτούσια η ανακοίνωση του σχολείου:

Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου και προς διάλυση οποιασδήποτε σκόπιμης παραπληροφόρησης, που έντεχνα γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

Τα ιερά σύμβολα του ιστορικού αυτού σχολείου, που με περηφάνεια φοιτούν τα παιδιά σας τα διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού, τα ασπαζόμαστε και δεν ανεχόμαστε σε καμία περίπτωση να αλλάξουν ή να διαφοροποιηθούν. Το λάβαρο του σχολείου με έμβλημα την Παναγία ορθώνεται ως ασπίδα αντίστασης απέναντι στον κατακτητή. Η Ελληνική σημαία συμβολίζει την εθνική μας καταγωγή, την ιστορία και τις παραδόσεις μας, τους αγώνες της φυλής μας για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια. Η Κυπριακή σημαία συμβολίζει την κρατική μας υπόσταση, την Κυπριακή Δημοκρατία, με τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων της ιδιαίτερής μας πατρίδας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι καθήκον όλων μας, μαθητών/τριών, καθηγητών/τριών και προσωπικού του σχολείου μας είναι η υπεράσπιση της Εθνικής μας καταγωγής και της Κρατικής μας Οντότητας.

Η προαιρετική, καθημερινή στολή του σχολείου για τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες έχει εγκριθεί από τον Καθηγητικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Γονέων και το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο την περσινή σχολική χρονιά 2022-2023 και ισχύει μέχρι την αναθεώρησή της, όταν εκλεγεί το νέο ΚΜΣ και ο νέος ΣΓ. Μπορείτε να τη δείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. Αυτή τη στιγμή για τη φόρμα και το φούτερ ισχύουν τα ακόλουθα:

Screenshot 2023 09 12 130936
Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λήφθηκε στις εγγραφές Ιουνίου. Αναρωτιόμαστε γιατί αναρτήθηκε τώρα και ποια η σκοπιμότητα της άδικης παραπληροφόρησης προς τον τύπο τη δεδομένη χρονική περίοδο, όπου το επίμαχο θέμα είναι το μεταναστευτικό.

Οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν χωρούν στα Ελληνοκυπριακά σχολεία και παρακαλούμε να τις αφήσετε έξω από τα κάγκελα του Λυκείου Παλουριώτισσας, που γειτνιάζει με τα κατεχόμενα.

Ασπαζόμενοι τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, τελέσαμε και φέτος στο σχολείο μας τον καθιερωμένο αγιασμό την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία, παρουσία όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως θρησκείας.

Απαιτούμε όλοι ανεξαιρέτως να σέβονται τους κανονισμούς της εκπαίδευσης, του κράτους και τη θρησκεία μας. Η ανακοίνωση εγκρίθηκε από τον Καθηγητικό Σύλλογο του Λυκείου Παλουριώτισσας τη 12η Σεπτεμβρίου 2023.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy