Λύκοι με προβιές προβάτων στη γύρα…

Του Τάσου Περδίου

 

Αν διάβαζε κάποιος το πρόγραμμα των κυβερνώντων την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να γνώριζε τα έργα και ημέραι των τελευταίων οκτώ χρόνων, θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι έγινε επανάσταση και ανέλαβαν την εξουσία οι προλετάριοι.

Το πρόγραμμα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου: Επίσκεψη σε μονάδα αγελαδοτροφίας, επίσκεψη σε συσκευαστήριο πατατών, επίσκεψη σε θερμοκήπια και σε φυτεία με κολοκάσι, επίσκεψη σε αγρόκτημα με ανοικτές καλλιέργειες και μονάδα αιγοπροβατοτροφίας, επίσκεψη σε πατατοφυτεία.

Την ίδια ημέρα, ο Υπουργός Μεταφορών και Έργων επιθεωρούσε τα έργα στο Μεσαιωνικό Μοναστήρι στη γενέτειρά του, Αγία Νάπα, ενώ το αποκορύφωμα ήταν η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν γίνει οι δηλώσεις, αλλά μπορούσε κάποιος ευκολότατα να τις προβλέψει. Ο Υπουργός Γεωργίας πρέπει να δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει πρώτιστη προτεραιότητά της τον αγροτικό τομέα και το ευ ζην των ανθρώπων της γης και του μόχθου. Δεν γνωρίζω αν φόρεσε ποδίνες και βοήθησε στο άρμεγμα πριν τις δηλώσεις, αλλά τους έχω ικανούς.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Έργων πρέπει να άντλησε έμπνευση από το ρεπερτόριο του ενός και μοναδικού Χριστόδουλου Χριστοδούλου με το αλήστου μνήμης «θα κάνουμε τη Λάρνακα ένα απέραντο εργοτάξιο».  Έτσι κι αλλιώς, από τις κορδέλες που έχει ήδη κόψει 6-7 εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές, σε λίγο θα χρειαστεί φυσιοθεραπεία στον καρπό του.

Ο Πρόεδρος κλασικά πρέπει να έπλεξε το εγκώμιο του εαυτού του για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη στήριξη των δημοσίων νοσοκομείων τζιαι ξέρω γω κουβέντες.

Αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία για οκτώ ολόκληρα χρόνια τάχθηκε μανιωδώς να ανεβάσει το στάτους της οικονομικής ελίτ του τόπου σε επίπεδο πριγκίπων και βασιλιάδων. Στην πορεία πλούτισαν από το σκάνδαλο του αιώνα με τα διαβατήρια και κάμποσες υπουργικές οικογένειες και η ίδια η οικογένεια του Προέδρου. Την ίδια ώρα, έχουν ισοπεδώσει τις ζωές των πολλών, απλών εργαζομένων, φτωχών και ανήμπορων. Δεν υπάρχει νόμος που πήγε στη Βουλή με προφίλ προστασίας αδύναμων ομάδων του πληθυσμού, ο οποίος να μην έχει αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο. Με πρώτους και κύριους του νόμους για την προστασία του κοσμάκη από τη βουλιμία των τραπεζών και όσων βρίσκονται πίσω από τις τράπεζες που θέλουν να καταβροχθίσουν όσα σπίτια και ακίνητα προλάβουν.

Τώρα, πήραν τα νοσοκομεία, τα εργοτάξια, τα χωράφια και τις κτηνοτροφικές μάντρες και παριστάνουν τους λαϊκούς ηγέτες. Οι λύκοι με προβιές προβάτων ωχριούν μπροστά τους…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.