Λύσεις στα προβλήματά τους ψάχνουν οι οργανωμένοι ασθενείς

 

Συνάντηση μεταξύ ΟΣΑΚ και ΟΚΥΠΥ για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και πιθανές λύσεις σε ό,τι αφορά τα νοσηλευτήρια και τις υπηρεσίες του Δημοσίου απασχόλησαν χθεσινή συνάντηση μεταξύ της ΟΣΑΚ και του ΟΚΥπΥ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας του ΟΚΥπΥ με τα ενδιαφερόμενα μέρη της υγείας στον τόπο μας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς εντός και εκτός ΓεΣΥ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης «ανταλλάχθηκαν απόψεις και εισηγήσεις με γνώμονα το ευρύτερο όφελος των ασθενών».

Ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί τους ασθενείς είναι και οι ουρές των κρατικών νοσοκομείων. Όπως αναφέρθηκε και σε πρόσφατη διάσκεψη Τύπου της ΟΣΑΚ, «ο ασθενής ταλαιπωρείται στις ουρές των κρατικών νοσοκομείων, επειδή εξαιτίας της χρόνιας πάθησής του δικαιούται να λαμβάνει μέσω του ΓεΣΥ και κάποια Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, όπως είναι οι βιταμίνες. Άρα έχουμε έναν χρόνιο ασθενή ο οποίος, για παράδειγμα, πρέπει να λαμβάνει δέκα διαφορετικά σκευάσματα ταυτόχρονα. Τα επτά από αυτά τα εξασφαλίζει από το φαρμακείο της γειτονιάς του και τα άλλα δύο από τα κρατικά φαρμακεία. Ο ίδιος ασθενής πρέπει να επαναλαμβάνει αυτές τις επισκέψεις κάθε μήνα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy