Για λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα μίλησε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Τατάρ

Τη δέσμευση των ΗΠΑ στο στόχο της επανέναρξης των συνομιλιών και την φόρμουλα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδία εξέφρασε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ μετά τη σημερινή συνάντηση της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

«Μόλις είχα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Ήταν η πρώτη μας συζήτηση», ανέφερε η Αμερικανίδα διπλωμάτισσα απευθυνόμενη στους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια, η κ. Φίσερ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τις απώλειες της τ/κ κοινότητας στους φονικούς σεισμούς που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα στην Τουρκία.

Παράλληλα, η κ. Φίσερ δήλωσε ότι «εξέφρασα τη συνεχή δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν την επανέναρξη των συνομιλιών με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Παράλληλα επεσήμανα τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα για όλους τους Κύπριους. Έτσι είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση».

Πάντως, όπως σημειώνουν τα Τ/κ ΜΜΕ, ο Ερσίν Τατάρ ζήτησε από την πρέσβειρα να αποδεχθούν τις «νέες πολιτικές τους», και επανέλαβε τα περί κυριαρχικής ισότητητας και ισότιμου διεθνού καθεστώτος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy