Λύση μπορεί να υπάρξει μόνο στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, λέει ο γγ του ΡΤΚ

Από την ημέρα της ίδρυσής του, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) υποστηρίζει την λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση της πολιτικής ισότητας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του, Ασίμ Ακανσόι μιλώντας χθες στο 19ο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος, λέγοντας ότι λύση μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να αρχίσουν από το σημείο που έμειναν στο Κραν Μοντάνα το 2017 και να μην είναι ανοικτού τέλους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα ότι ο κ. Ακανσόι επισημαίνοντας την έναρξη μας νέας διαδικασίας μετά την εκλογή του Προέδρου Χριστοδουλίδη, είπε ότι αποδείχθηκε πως δεν ισχύει στην διεθνή κοινότητα το μοντέhttps://www.msn.com/en-xl/news/other/the-10-manchester-city-footballers-with-the-highest-salary/ss-AA17CRNz?cvid=91c4f071b8fb4a5992ecaf421e0ac502λο «λύσης δύο κρατών» που υποστηρίζει ο Ερσίν Τατάρ.

Ο Τ/κ ηγέτης, συνέχισε, διορίστηκε στην θέση που βρίσκεται και υπενθύμισε ότι το κόμμα του επαναλαμβάνει συνεχώς από εκείνη την εκλογή του ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά με την πολιτική Τατάρ.

Σημειώνοντας ότι εντός Ιουνίου θα πρέπει να διεξαχθούν «αναπληρωματικές εκλογές» για ανάδειξη ενός «βουλευτή» στα κατεχόμενα, ο Ασίμ Ακανσόι υπενθύμισε την πρόταση του προέδρου του κόμματος, Τουφάν Ερχουρμαν για διεξαγωγή πρόωρων «γενικών εκλογών». Υποστήριξε ότι οι «γενικές εκλογές» βρίσκονται προς των πυλών και κάνουν την προετοιμασία που χρειάζεται με βάση αυτό το δεδομένο, όπως είπε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy