Λύση στα προβλήματα των συνταξιούχων ζητά η Ε.ΚΥ.ΣΥ


Το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα πρέπει να δώσει λύσεις στα προβλήματα των συνταξιούχων έστειλαν σήμερα, με συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το οίκημα της ΠΕΟ Λεμεσού, τα μέλη της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.ΚΥ.ΣΥ, η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, στο πλαίσιο δράσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Τα μέλη της Ε.ΚΥ.ΣΥ, προστίθεται, μέσα από τη συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας, έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει με κοινωνική ευαισθησία τους συνταξιούχους και να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Της εκδήλωσης διαμαρτυρίας προηγήθηκε επαρχιακό συνέδριο στο οποία ο Γ.Γ. της Ε.ΚΥ.ΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα συνεχιζόμενα προβλήματα των συνταξιούχων «τα οποία δυστυχώς παραμένουν άλυτα παρ’ όλες τις προσπάθειες και τα διαβήματα της Ε.ΚΥ.ΣΥ προς την κυβέρνηση».

Όπως τόνισε, προστίθεται στην ανακοίνωση, η Ε.ΚΥ.ΣΥ δεν έχει άλλες επιλογές από το να συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε το 2013 και συνεχίζει μέχρι σήμερα, για την επανάκτηση όλων των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και τη βελτίωση του σχεδίου ενίσχυσης όσων λαμβάνουν χαμηλά εισοδήματα, ώστε να μην υπάρχουν φτωχοί συνταξιούχοι.

Επίσης, στο συνέδριο έγινε ενημέρωση και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και εγκρίθηκε υπόμνημα προς την Υπουργό Εργασίας, στο οποίο καταγράφονται 13 προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά τους συνταξιούχους και με την απαίτηση να επιλυθούν.

Μεταξύ των αιτημάτων της Ε.ΚΥ.ΣΥ είναι «να καταργηθεί το πέναλτι 12% που επιβάλλεται στους συνταξιούχους 63 ετών, να αρθεί οριστικά η αδικία σε βάρος των χήρων ανδρών, με την τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε να δικαιούνται σύνταξη χηρείας, την επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και του επιδόματος μάνας, με βάση τα κριτήρια που ίσχυαν το 2012, την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται στο ΓεΣΥ κ.ά».

Τέλος, το Συνέδριο ασχολήθηκε και με οργανωτικά θέματα.

Σημειώνεται πως παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες επαρχίες και ήδη αύριο προγραμματίζεται συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λάρνακα (09:00).

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News