Μ. Δρουσιώτης: «Αυτοσχεδιάζουν στο Προεδρικό»

Συγκλονιστικές, αλλά και ανησυχητικές αποκαλύψεις γίνονται αυτή τη στιγμή στη Βουλή από τον μέχρι πρότινος ειδικό σύμβουλο του Προέδρου Αναστασιάδη, Μακάριο Δρουσιώτη.

Ο κ.  Δρουσιώτης, ο οποίος μιλούσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Αξιών για την υπόθεση με το χειρισμό του συμβολαίου της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρ. Γιωρκάτζη, παραδέχθηκε ότι παρέλαβε το φάκελο, αλλά, όπως είπε, δεν γνώριζε ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν.

Δεν διάβασε, όπως είπε, ολόκληρο το περιεχόμενο των δυο σημειωμάτων της Χρ. Γιωρκάτζης, παραδίδοντας όλα τα έγγραφα σε υπάλληλο του Προεδρικού – δεν τον κατονόμασε- για να το πάρει στον Πρόεδρο και να υπογραφεί το συντομότερο.

Υπάρχουν, είπε ο κ. Δρουσιώτης, πολιτικές ευθύνες και στο βαθμό που τον αφορούν τις αναλαμβάνει – σημειώνουμε ότι ο κ. Δρουσιώτης δεν είναι πολιτικό πρόσωπο -, αποκαλύπτοντας στο σημείο αυτό ότι στο Προεδρικό δεν υπάρχουν διαδικασίες αρχειοθέτησης και χειρισμού των θεμάτων.

Οταν προσλήφθηκε στο Προεδρικό, είπε, δεν του δόθηκαν ούτε όροι εντολής, ούτε καθήκοντα, ούτε μπορούσε να χειριστεί υπηρεσιακά θέματα για να αρχειοθετηθούν και ζητούσε την βοήθεια του Υφυπουργού.

Στο Προεδρικό, κατέληξε ο κ. Δρουσιώτης, «δεν υπάρχουν διαδικασίες χειρισμών των εγγράφων και των θεμάτων που παραλαμβάνονται και αυτοσχεδιάζουμε».

Ο κ. Δρουσιώτης, όπως και η Χρ. Γιωρκάτζη απαντούν αυτή τη στιγμή σε ερωτήσεις των βουλευτών και από τις μέχρι τώρα αναφορές του φαίνεται να καταγράφονται πολλές αντιφάσεις, αφήνοντας ουσιαστικά εκτεθειμένο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος υπέγραψε το συμβόλαιο χωρίς την πρόνοια περί ασυμβίβαστου.

Νεόφυτος Νεοφύτου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.