Μ.Δρουσιώτης για έγγραφα Κραν Μοντανά : Από την πρώτη μέρα καταργείτο το δικαίωμα επέμβασης (ηχητικό)

Oι δημοσιογράφοι κάνουν μια περίληψη με το δικό τους τρόπο που αποτελεί παράφραση των πραγματικών γεγονότων. 


Ως εγκληματική ενέργεια χαρακτήρισε τα όσα έγιναν στο Κραν Μονατανά ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του Άστρα δήλωσε ότι η διάσκεψη ήταν μια μοναδική ευκαιρία να λυθεί το κυπριακό.

Είπε ότι η δημοσίευση των εγγράφων από τον Τύπο έχει δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα.

Εξήγησε ότι οι δημοσιογράφοι κάνουν μια περίληψη με το δικό τους τρόπο που αποτελεί παράφραση των πραγματικών γεγονότων.


Τόνισε μάλιστα ότι μόνο από τα έγγραφα δε μπορεί κάποιος να εξάγει συμπέρασμα, καθώς υπάρχουν παρασκηνιακές συζητήσεις. Τα έγγραφα ειναι σημαντικά για τους ερευνητές, ωστόσο ανέφερε οτι πρέπει να έχεις την πληρη εικόνα για το έγινε. Οι ουσιαστικές συζητήσεις έγιναν παρασκηνιακά. Τα έγγραφα περιέχουν αποκαλυπτικές πληροφορίες.

 

 

Ωστόσο ανέφερε ότι υπάρχουν αποκαλυπτικές πληροφορίες.

Ο κ. Δρουσιώτης σημείωσε οτι από τα έγγραφα φαίνεται ότι ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη μέρα ότι καταργείτο το δικαίωμα επέμβασης, προσθέτοντας ότι αυτό που συζητείτο ήταν η παραμονή των στρατευμάτων.

Τα κατοχικά στρατεύματα ήταν δεδομένο οτι θα έφευγαν, ανέφερε, αυτό που έμενε, ηταν τα αγήματα ΤΟΥΡΔΥΚ και ΕΛΔΥΚ. Ακόμα και ο Τάσος Παπαδόπουλος, στο διάγγελμα του, που είχε “ξεσκονίσει το σχέδιο Ανάν”, όπως ανέφερε δεν είχε αναφέρει τιποτα για τα αγήματα. Όλοι Προέδροι θεωρούσαν δεδομένο τα στρατεύματα ΕΛΔΥΚ και ΤΟΥΡΔΥΚ.


Τόνισε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι σε επίπεδο πρωθυπουργών θα συζητήτω και η αποχώρηση των στρατευμάτων, με τον ίδιο να απαντά ότι δεν είναι αρμοδιότητα των πρωθυπουργών η αποχώρηση των στρατευμάτων.

Παράλληλα τόνισε ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε παρασκηνιακά στον Αντόνιο Γκουτέρες ότι δε μπορεί να βάλει στο τραπέζι την κατάργηση των εγγυήσεων αλλά αν το προτείνει ο ίδιος η Τουρκία θα το δεχθεί.

Πρόσθεσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης μετά από αυτό θα έπρεπε απλά να δεχτεί το πλαίσιο Γκουτέρες και να αναμένει τη συζήτηση σε επίπεδο πρωθυπουργών για τα στρατεύματα.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.