Μ.Δρουσιώτης για Κραν Μοντανά: Ο Αναστασιάδης πρότεινε τα δύο κράτη για να ξεφύγει (ηχητικό)

Η συνάντηση Τσαβούσογλου- Γκουτέρες έγινε το μεσημέρι της 6ης Ιουλίου του 2017 και το προηγούμενο βράδυ ο πρόεδρος Αναστασιάδης προσέγγισε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και του έκανε την πρόταση για λύση δυο κρατών για να «ξεφύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, Μακάριος Δρουσιώτης. 

«Αυτό είναι κάτι που το τεκμηριώνω. Γιατί του κάνεις πρόταση για δύο κράτη την παραμονή της μεγάλης διαπραγμάτευσης; Γνώριζε την απόφαση των Τούρκων να δεχθούν κατάργηση των εγγυήσεων και για να ξεφύγει τους έδωσε το δέλεαρ των δύο κρατών. Αυτό πληρώνουμε σήμερα», πρόσθεσε.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Χωρίς Όρια» και σχολιάζοντας την αποκάλυψη των πρακτικών του ΟΗΕ από τον Φιλελεύθερο, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι πρόκειται για μια σκηνή ενός επεισοδίου.

«Το έργο δεν τελείωσε. Υπήρξαν κι’ άλλες σκηνές, κι’ άλλα έγγραφα», πρόσθεσε.

[yarpp]

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι στο Κραν Μοντανά ο ΓΓ του ΟΗΕ ήταν θυμωμένος με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και όχι με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.

Όπως είπε, ο Αντόνιο Γκουτέρες εκλιπαρούσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει τη συγκατάθεσή του για να πάνε οι πρωθυπουργοί, σχετικά με την ολική αποχώρηση των στρατευμάτων.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε επίσης ότι μετά το τέλος της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να λυθεί το κυπριακό στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, και στη συνέχεια οι κυβερνώντες επικαλούνταν τις αναφορές Τσαβούσογλου ως τεκμήριο της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από την Τουρκία να μην παρενοχλεί μέχρι να γίνουν οι εκλογές στην Κύπρο.

Γι’ αυτό, είπε ο κ. Δρουσιώτης, μέχρι τις εκλογές η Τουρκία δεν έκανε τίποτα, ενώ την επομένη των εκλογών περικύκλωσε το γεωτρύπανο και το υποχρέωσε να φύγει.

Το ηχητικό με τις δηλώσεις του κ. Δρουσιώτη:

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy