Μ.Κολιού: Δεύτερες σκέψεις για το Πάσχα – Ασφυκτική πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας.

​Ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλεί στους αρμοδίους η παρούσα επιδημιολογική εικόνα, γεγονός το οποίο οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλαρώσεων ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Μιλώντας σρο  ΡΙΚ , η λοιμωξιολόγος Μαρία Κολιού, μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, είπε ότι το πλέον ανησυχητικό είναι η μεγάλη πληρότητα στα δημόσια νοσηλευτήρια και η ασφυκτική πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας.

Τόνισε ότι, όσο πιέζονται τα νοσοκομεία, τίθεται σε κίνδυνο και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας σε ασθενείς με κορονοϊό.

Η κυρία Κολιού ανέφερε ότι αρνητικός παράγοντας είναι και η καθυστέρηση που παρατηρείται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, λόγω διστακτικότητας των πολιτών έναντι συγκεκριμένων σκευασμάτων.

Για το θέμα περαιτέρω άρσης των περιορισμών, η Μαρία Κολιού είπε ότι η επιδημιολογική ομάδα πρέπει εντός των προσεχών ημερών να καταθέσει τις εισηγήσεις της στον υπουργό Υγείας, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως να μην υπάρξουν επιπλέον χαλαρώσεις ή και να αναιρεθούν κάποιες από τις υφιστάμενες.

Τόνισε ότι, όπως είναι η κατάσταση σήμερα, μεγαλύτερος κίνδυνος για διασπορά του ιού στην κοινότητα προκύπτει από τις συναθροίσεις και την κατάργηση των μέτρων προστασίας από μερίδα πολιτών, καθώς και τη μη αποκάλυψη των στενών επαφών, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.