Μ.Λοϊζίδης για ασφαλτικά στο Μιτσερό: Ύπουλο το χθεσινό χτύπημα – «Δεν έγινε τίποτα σωστό…»

Τίποτα δεν έγινε σωστό στην διαδικασία μεταφοράς του εργοστασίου ασφαλτικών στο Μιτσερό, δήλωσε ο Μηχανικός Περιβάλλοντος και σύμβουλος των κοινοτήτων της περιοχής, Μιχάλης Λοϊζίδης.

Διαβάστε επίσης: Κάτοικοι περιοχής Μιτσερού: Συνεχίζουν με δυναμικά μέτρα – Αναμένονται και σήμερα εργασίες

Μιλώντας στον Άστρα, ο κ. Λοϊζίδης τόνισε ότι η εταιρεία δεν αποδέχεται την ύπαρξη προβλημάτων. Εξήγησε ότι στην περιοχή υπάρχουν 102 οχληρές εργασίες, λέγοντας ότι μεταφέρθηκαν εκεί όλες οι μονάδες τις οποίες δεν ήθελε η υπόλοιπη Κύπρος.

Επεσήμανε πως όταν μια περιοχή είναι βεβαρημένη δεν προσθέτεις, αλλά αφαιρείς ή βελτιώνεις τα προβλήματα.

Ο κ. Λοϊζίδης υπέδειξε ότι το πρόβλημα στην Κύπρο είναι το γεγονός ότι δε μπορούν να μετρηθούν οι οσμές. Ανέφερε μάλιστα ότι η μυρωδιά και οι εκπομπές στην περιοχή του Μιτσερού βρίσκονται τρεις φορές πάνω από το ανώτατο όριο της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, επεσήμανε ότι δεν ακολουθήθηκε καμιά διαδικασία σωστά και φανερά από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι ακόμη και το χθεσινό τελικό χτύπημα ήταν ύπουλο.

Εξήγησε ότι εκκρεμεί απόφαση στο αίτημα των κοινοτήτων για αναστολή των εργασιών, σημειώνοντας ότι η Δικαστής παρακάλεσε να παραμείνει η κατάσταση σε στασιμότητα μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Ο κ. Λοϊζίδης εκτίμησε ότι δεν θα υλοποιηθεί το έργο, καθώς όπως είπε, ενδεχομένως να μπλοκαριστεί και νομικά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.