Η πρόταση του Μαρίνου Σιζόπουλου για το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων και άλλων εξετάσεων από γιατρούς εκτός ΓΕΣΥ, είναι από μόνη της μια στρέβλωση και παραβιάζει βασικές αρχές της φιλοσοφίας του Γενικού Συστήματος Υγείας επισήμανε η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Μαρίνα Νικολάου.
Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρόταση απειλεί τον μονοασφαλιστικό χαρακτήρα του ΓΕΣΥ, κάτι για το οποίο το ΑΚΕΛ έχει παλέψει και είχε καθοριστικό ρόλο.
Η κ. Νικολάου υπογράμμισε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ τάσσεται υπέρ σε μέτρα και κινήσεις που θα βελτιώσουν και θα ενισχύσουν το σύστημα υγείας, αλλά όπως είπε, είναι απέναντι σε κάθε τι που μπορεί να αλλοιώνει ή να απειλεί τη φιλοσοφία του ΓΕΣΥ.
Η Μαρίνα Νικολάου τόνισε ότι το ΑΚΕΛ παραμένει σταθερό στην αρχή του που θέλει ένα σύστημα υγείας για όλη τη χώρα, λέγοντας ότι η υγεία αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό.
Σημείωσε ακόμα ότι οι γιατροί εκτός ΓΕΣΥ είναι μόλις το 10%.
Κουλούμας: Κάποιοι κύκλοι πολεμούν εδώ και χρόνια το Σύστημα Υγείας
Με την πρόταση Σιζόπουλου για συνταγογράφηση από γιατρούς εκτός ΓΕΣΥ, προωθούνται ρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη φιλοσοφία και θα αρχίσει το ξήλωμα του ΓΕΣΥ ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ασθενών.
Ο Μάριος Κουλούμας τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ότι κάποιοι κύκλοι πολεμούν εδώ και χρόνια το σύστημα υγείας, με στόχο να εφαρμοστεί πολυασφαλιστικό σύστημα επιδότησης υπηρεσιών υγείας.
Σημείωσε ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι αυτές οι προσπάθειες, που κάνουν κακό στο ΓΕΣΥ, θα πέσουν στο κενό.
Ο κ. Κουλούμας σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη κοινωνική συμμαχία για το ΓΕΣΥ.
Γνωστοποίησε μάλιστα ότι πολύ σύντομα θα συσταθεί πλατφόρμα με πρωτοβουλία ασθενών και γιατρών για βελτίωση του συστήματος υγείας.
Ανοικτό για συζήτηση της πρότασης Σιζόπουλου το ΔΗΚΟ
Ανοικτός στο να συζητηθεί στη Βουλή εκ νέου η πρόταση του Μαρίνου Σιζόπουλου για το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων και άλλων εξετάσεων από γιατρούς εκτός ΓΕΣΥ εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ.
Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Πανίκος Λεωνίδου υποστήριξε ότι υπάρχουν θέματα και κενά, που μέσα από διάλογο, χωρίς λαϊκισμούς και τυμπανοκρουσίες, μπορούν να βρεθούν λύσεις για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος υγείας.
Ανέφερε όμως ότι δεν πρέπει να αλλάξει η βασική νομοθεσία του ΓΕΣΥ.
Ο κ. Λεωνίδου σημείωσε ότι αναμένουν να ακούσουν σήμερα στη Βουλή τη θέση του κ. Σιζόπουλου και των εμπλεκόμενων φορέων και στη συνέχεια όπως είπε, να γίνει διάλογος με σκοπό να βρεθεί η κοινή συνισταμένη.
