Μ. Νικολάου: Το κράτος να διασφαλίσει και να αναγνωρίσει τα αναπαραγωγικά και σεξουαλικά δικαιώματα των γυναικών

Σήμερα στην Επιτροπή Υγείας έγινε η συζήτηση επί της αρχής στην τροποποίηση του νόμου για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (εξωσωματική).

Σε δήλωση της μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, η Βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Μαρίνα Νικολάου δήλωσε τα εξής:

«Είναι διακηρυγμένη η θέση μας. Το κράτος θα πρέπει να διασφαλίσει και να αναγνωρίσει τα αναπαραγωγικά και σεξουαλικά δικαιώματα των γυναικών, στηρίζοντας τόσο την πρόσβαση κάθε γυναίκας σε υψηλού επιπέδου φροντίδα υγείας που αφορά στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό, στη λοχεία, αλλά και στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Εκτιμούμε ότι οι τροποποιήσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στις γυναίκες, μονήρης ή μη, να τεκνοποιήσουν, εκσυγχρονίζοντας ταυτόχρονα και τη νομοθεσία. Στη διάρκεια της κατά άρθρον συζήτησης αναμένεται, αναπόφευκτα, να εξετάσουμε ζητήματα που αναφύονται, από την τροποποίηση της νομοθεσίας, όπως η ανωνυμία των δοτών και η αύξηση του ποσού επιδότησης στην κάθε γυναίκα που επιλέγει αυτή τη μέθοδο κύησης. Έχοντας, βέβαια πάντα στο νου, και με τρόπο που να διασφαλίζεται, το καλώς νοούμενο συμφέρον του παιδιού».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy