Ψεύδεται ασύστολα και κοροϊδεύει τον κόσμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ότι δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ανέφερε ο οικονομολόγος Μιχάλης Ολύμπιος ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται για αύξηση κεφαλαίου αλλά για πώληση.

Μιλώντας το απόγευμα στον ΑΣΤΡΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε να διαχειριστεί σωστά το Συνεργατισμό. Πρόσθεσε ότι το περισσότερο κακό έγινε στην Κεντρική Τράπεζα, όταν ο πρόεδρος Αναστασιάδης ήθελε να διώξει τον τότε διοικητή της Κεντρικής Πανίκο Δημητριάδη για να βάλει τους δικούς του και τα έκανε θάλασσα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι ο Συνεργατισμός αλλά και η Κεντρική Τράπεζα τελούν υπό τη διοίκηση του ΔΗΣΥ.

Επίσης, ο κ. Ολύμπιος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διασωθεί η Ελληνική τράπεζα πάνω στην πλάτη των φορολογουμένων. Όπως εξήγησε, επειδή δεν υπήρχε επενδυτής για να πάρει το Συνεργατισμό έπρεπε να γλυκάνουν το χάπι για να μπορέσουν οι μέτοχοι της Ελληνικής τράπεζας να αποδεχτούν αυτήν την εξαγορά.