Μ. Πελεκάνος: Ευρύ φάσμα θεμάτων στη Σύνοδο COP26 για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής

Ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής θα συζητηθούν κατά τη Σύνοδο των ΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) που θα αρχίσει τις εργασίες της τη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου, στη Γλασκώβη, και στην οποία θα συμμετέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης μαζί με πλειάδα αρχηγών κρατών ή Κυβερνήσεων, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος. Ανέφερε πως ο Πρόεδρος θα προβεί στη δική του Παρέμβαση την ερχόμενη Τρίτη, 2 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με απόφαση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει αύριο στη Γλασκώβη, όπου θα παραστεί στις εργασίες της CoP26. Πρόκειται για τη Σύνοδο των ΗΕ με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής”, σημείωσε.

Ο κ. Πελεκάνος ανέφερε πως “στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει την ευκαιρία να παραστεί και σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Γεωργίας, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς της ΕΕ, όπως επίσης και σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επικεφαλής τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη”.


Πρόσθεσε πως κατά τη Σύνοδο θα συζητηθούν διάφορες θεματικές, μεταξύ άλλων, για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, τη μείωση της χρήσης του άνθρακα, τρόπους ανάπτυξης του οικοσυστήματος, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι αυξανόμενες θερμοκρασίες που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, όπως και το θέμα δημιουργίας υποδομών που θα συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Πρόεδρος θα προβεί στη δική του Παρέμβαση την ερχόμενη Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.