Μ.Πετρίδης για Θ.Πυρίλλη: «Ο μόνος που απαξιώνει προκλητικά την Ελ.Υπηρεσία – Πρόβλημα λογοδοσίας στην Κύπρο»

Η άνεση με την οποία ο κ. Πυρίλλης μπορεί να εκφράζεται τέτοια γλώσσα αποδεικνύει το σοβαρότατο πρόβλημα λογοδοσίας που υπάρχει στην Κύπρο, ήταν το σχόλιο του Εκπροσώπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριου Πετρίδη.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, είπε ότι ο Δήμος Παραλιμνίου είναι ο μόνος στην Κύπρο που με προκλητικό τρόπο απαξιώνει την Ελεγκτική Υπηρεσία. Η Ελεγκτική υπηρεσία, σημείωσε, εκφράζει τα ευρήματα της και οφείλει να τα δημοσιοποιεί ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τα κακώς έχοντα στο δήμο τους και σε καμία περίπτωση εκδίδει εκθέσεις για να επιτεθεί σε κάποιον.

Χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το θέμα της έκδοσης αδειών σε ξενοδοχεία για επεκτάσεις και ανακαινίσεις οι οποίες δεν λαμβάνονται νομότυπα, ο δήμος να αγνοεί παντελώς την ελεγκτική υπηρεσία ακόμα και για ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των τουριστών.

Υπάρχουν, είπε, επίσης περιπτώσεις πρατηρίων βενζίνης χωρίς άδειες, αυθαίρετες παρεμβάσεις σε παραλίες και στη θάλασσα. Διερωτήθηκε αν με το να ζητά η Ελεγκτική Υπηρεσία στοιχεία για τέτοια πράγματα είναι το bullying για τα οποία μιλά ο δήμαρχος.

Ο κ. Πετρίδης υπέδειξε επίσης ότι αυθαίρετα ο Δήμος Παραλιμνίου αποφάσισε ότι δε θα απαντά σε ερωτήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όταν δεν αποκαλύπτεται η καταγγελία του πολίτη που την έκανε, κατά παράβαση των προνοιών του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.

Γνωστοποίησε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία δε θα αφήσει το θέμα να ξεχαστεί, αλλά θα επανέλθει για να ελέγξει τι γίνεται με το θέμα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.