Μ.Πετρίδης: Ο ΠτΔ απαγορεύεται να διορίζει γραμματειακό προσωπικό

«Τα ονόματα όλων των συμβούλων πρέπει να δημοσιοποιούνται και να μην μένουν σε κρυφά συρτάρια»

Τα ονόματα όλων των συμβούλων πρέπει να δημοσιοποιούνται και να μην μένουν σε κρυφά συρτάρια, για να μπορεί να κρίνονται από τον κόσμο αυτοί που τους διορίζουν, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο της «Χαραυγής» για τον διορισμό από τον Υφυπουργό Πολιτισμού γυναίκας που στο πρόσφατο παρελθόν καταδικάστηκε σε φυλάκιση με αναστολή για υπόθεση πλαστών εισιτηρίων σε συναυλία.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Μάριος Πετρίδης σημείωσε ότι είναι λάθος να μην δημοσιοποιούνται ονόματα διευθυντών, συμβούλων και εμπειρογνωμόνων για τους οποίους η Greco λέει ότι και αυτοί θα έπρεπε να κάνουν πόθεν έσχες, από τη στιγμή που στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας δημοσιεύονται τα ονόματα των ατόμων που προσλαμβάνονται σε όλες τις κλίμακες του δημοσίου.

Ανέφερε επίσης ότι μπορεί να διοριστεί στο δημόσιο ένα πρόσωπο από την στιγμή που έχει αποκατασταθεί το λευκό ποινικό του μητρώο.

Την ίδια ώρα, ο Μάριος Πετρίδης ξεκαθάρισε ότι απαγορεύεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόεδρος της Βουλής Υπουργοί και Υφυπουργοί να διορίζουν γραμματειακό προσωπικό.

[yarpp]

Τόνισε ότι το γραμματειακό προσωπικό στη δημόσια υπηρεσία προσλαμβάνεται από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, λέγοντας πως δε μπορεί να παρακάμπτεται αυτή η διαδικασία με την εκ παραθύρου πρόσληψη κάποιων οι οποίοι θα ασκούν γραμματειακά καθήκοντα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να διορίζεται κάποιος στη θέση συμβούλου για να βγάζει φωτοτυπίες, να κάνει πρακτικά και να ανεβάζει φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσε ότι αυτά τα άτομα υπάρχουν ήδη στη δημόσια υπηρεσία και μπορεί με τη διαδικασία της απόσπασης να αναλάβουν καθήκοντα σε Υπουργεία και Υφυπουργεία.

Επίσης ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι η απασχόληση συμβούλων θα πρέπει να τερματίζεται με τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης που τους διόρισε, με σκοπό να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό με τις 4 συνεργάτιδες του τέως προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι σύμβουλοι να πληρούν τα κριτήρια, να είναι άνω των 21 ετών, να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου και λευκό ποινικό μητρώο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy