Μ. Πετρίδης: Παράνομα και παράτυπα όσα έγιναν από την Προεδρία με τις υπερωρίες στην Κωμοδρόμου

Παράνομα και παράτυπα χαρακτήρισε όλα όσα έγιναν από την προεδρία όσον αφορά την καταβολή υπερωριών στην αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ εξέφρασε ταυτόχρονα την ανησυχία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ότι και κάποιος άλλος αξιωματούχος θα μπορεί να αιτηθεί να του καταβληθούν υπερωρίες, λόγω του προηγουμένου που θα δημιουργούσε η υπόθεση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου.

Θεραπεία της υπόθεσης μπορεί να γίνει μόνο με την επιστροφή των χρημάτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, που με οδηγίες της προεδρίας έκανε την πληρωμή, είπε.

Ξεκαθάρισε ότι υπερωρίες πληρώνονται μόνο όσοι υπάλληλοι κτυπούν κάρτα και ότι δεν δικαιολογείται η καταβολή υπερωριακού ποσού για τις υπηρεσίες της ιδιαιτέρας της πρώτης κυρίας. Θα μπορούσε, εξήγησε, να διαφοροποιηθεί το ωράριο της.

Γενικά, πρόσθεσε ο κος Πετρίδης, οι αποσπάσεις δεν είναι κάτι κακό στο πλαίσιο της κινητικότητας στη δημόσια υπηρεσία, αλλά το εργαλείο αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά.

Όσον αφορά τους 12 που έχουν αποσπασθεί για να παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο, είπε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έχει άποψη για τον αριθμό τους καθώς οι αποσπάσεις αποτελούν πολιτικές αποφάσεις.

Σίγουρα, ανέφερε, θα πρέπει να υπάρχει προσοχή εάν σε κάποιο τμήμα από το οποίο αποσπάστηκαν κάποια άτομα δυνατό να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy