Χωρίς να ανευρεθεί οτιδήποτε στο φρεάτιο στο Μεταλλείο Μιτσερού, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής και η σκηνή, μετά την παρέλευση των ερευνών από τα στελέχη της Πυροσβεστικής, παραδίδεται στην Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα στο Μιτσερό: Μίλησε πρώτη φορά για τέσσερις δολοφονίες ο ανακριτής της υπόθεσης

Διαβάστε επίσης: Ιωνάς: Προτεραιότητα μας η ασφάλεια των πολιτών και τα…δικαιώματα τους

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας ανήγγειλε την ολοκλήρωση των εργασιών στο 100%.
Γνωστοποίησε ότι μετά την ολοκλήρωση της –διάρκειας 2 ωρών- επιχείρησης σε βάθος 123 μέτρων, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε παρά μόνο μια σακκούλλα από κανναβάτσο που ήταν τυλιγμένο σε σωλήνα που τροφοδοτούσε με αέρα τις υπόγειες γαλαρίες.

Πλέον, σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα η Πυροσβεστική αναχωρεί για τον φράκτη Ξυλιάτου εκεί όπου μεταφέρονται πλέον οι έρευνες για εντοπισμό του άψυχου σώματος της μικρής Σιέρρα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όλα τα συστήματα έχουν τοποθετηθεί στην προβλεπόμενη θέση μέσα σε κοντέηνερ και πλέον προωθείται η μεγάλη προεργασία έτσι ώστε αύριο -τουλάχιστον ως το μεσημέρι- να καταδυθεί στο φράκτη ο πρώτος δύτης με σκάφανδρο και το σύστημα παροχής αέρα για να ελεγχθούν κρίσιμα σημεία βήμα με βήμα.

Στο μεταξύ δόθηκαν οδηγίες στον χειριστή της κάμερας να ετοιμάσει έκθεση για τα αποτελέσματα των ερευνών την οποία θα υποβάλει στην Αστυνομία για να αποδείξει ότι έγινε η έρευνα.