Μ. Τζόρνταν: «Θλίβομαι βαθιά, πονάω αληθινά κι είμαι απλά εξοργισμένος»«Θλίβομαι βαθιά, πονάω αληθινά κι είμαι απλά εξοργισμένος», δήλωσε ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού και του μπάσκετ Μάικλ Τζόρτναν, για το θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από τη βίαιη προσαγωγή του από αστυνομικούς πριν μια εβδομάδα.

Η δολοφονία του Φλόιντ έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις και ταραχές σε πολλές αμερικανικές πόλεις και δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους πολλούς αστέρες του αθλητισμού. Ένας εξ αυτών είναι και ο Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος δεν εκδηλώνεται συχνά  για κοινωνικά ζητήματα στις ΗΠΑ, καθώς όπως ανέφερε και στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πρόσφατα με τίτλο «Last Dance», ποτέ του δεν ήταν ακτιβιστής.

«Θλίβομαι βαθιά, πονάω αληθινά κι είμαι απλά εξοργισμένος. Βλέπω και αισθάνομαι τον πόνο, την αγανάκτηση και την απογοήτευση όλων. Στέκομαι στο πλευρό όλων όσοι καταγγέλλουν τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό και τη βία εναντίον μαύρων ανθρώπων φυλετικών στη χώρα μας. Έχουμε υποστεί αρκετά», αναφέρει στην γραπτή του δήλωση.

Μεταξύ άλλων, ο Τζόρνταν αναφέρει πως «πρέπει να συνεχίσουμε τις ειρηνικές εκφράσεις διαμαρτυρίας εναντίον της αδικίας και να απαιτήσουμε λογοδοσία».

«Οι φωνές μας ενωμένες πρέπει να πιέσουν τους ηγέτες μας να αλλάξουν τους νόμους μας, ή σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ψήφους μας για να φέρουμε συστημική αλλαγή. Ο καθένας μας πρέπει να γίνει μέρος της λύσης, πρέπει να εργαστούμε μαζί για να εξασφαλίσουμε δικαιοσύνη για όλους», τονίζει επίσης ο μεγάλος έαρ Τζόρνταν σημειώνοντας πως η καρδιά του βρίσκεται με την οικογένεια του Φλόιντ και τόσων άλλων που χάθηκαν εξαιτίας ρατσιστικών ενεργειών.