Μ. Βρετανία – Partygate: Ολοκληρώθηκε η αστυνομική έρευνα χωρίς περισσότερα πρόστιμα για τον Μπόρις Τζόνσον

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την έρευνά της για το λεγόμενο partygate, δηλαδή τη διεξαγωγή πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια εν μέσω απαγορευτικών λόγω της πανδημίας.

Συνολικά επιβλήθηκαν 126 χρηματικά πρόστιμα για την παραβίαση της νομοθεσίας των lockdown.

Η Ντάουνινγκ Στριτ γνωστοποίησε πως η Σκότλαντ Γιαρντ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι δεν πρόκειται να του επιβληθεί δεύτερο πρόστιμο, μετά από εκείνο για την παρουσία του στο μίνι πάρτι-έκπληξη για τα γενέθλιά του τον Ιούνιο του 2020 στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η ολοκλήρωση της πεντάμηνης αστυνομικής έρευνας ανοίγει πλέον το δρόμο για τη δημοσιοποίηση του πλήρους πορίσματος της έρευνας για το partygate που διεξήγαγε η ανώτερη κρατική αξιωματούχος Σου Γκρέι. Δημοσιεύματα έχουν αναφέρει πως το πόρισμα θα είναι ιδιαίτερα επικριτικό για τον Πρωθυπουργό.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ερεύνησε 12 συναθροίσεις σε οκτώ διαφορετικές ημερομηνίες το 2020 και το 2021. Συνολικά εστάλησαν 204 αστυνομικά ερωτηματολόγια για λήψη καταθέσεων από υπόπτους παραβίασης των κανονισμών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.