«Μα επελλανετε σιορ;»

Του Κωνσταντίνου Ζαχαρίου

 

«Μα επελλάνετε σιόρ;»

Την ώρα που το Ευρωβαρόμετρο δείχνει ότι το 99% των πολιτών στην Κύπρο ανησυχούν επειδή αισθάνονται ότι το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής επηρεάζει τη δική τους ζωή καθώς και των κοντινών τους ανθρώπων -και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επισημαίνει μάλιστα ότι αυτό είναι το δεύτερο πιο υψηλό ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ελλάδα που είναι 100%- η κυβέρνηση δηλώνει ότι οι αντιδράσεις των κομμάτων και των εκλογικών επιτελείων αποτελούν «αφορισμούς προεκλογικών σκοπιμοτήτων»! Μάλιστα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνου, θέλησε χθες να κάνει και μαθήματα στο ΑΚΕΛ και το επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη, του μόνου που έχει καταθέσει πρόγραμμα διακυβέρνησης με μέτρα στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια, πολιτικές για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική για τους νέους. Δήλωσε συγκεκριμένα τα ακόλουθα: «Να ξεκινήσουμε με ένα απλό ξεκαθάρισμα για το ΑΚΕΛ και το επιτελείο Μαυρογιάννη: Το Ευρωβαρόμετρο που επικαλούνται, καταγράφει τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες των πολιτών. Τα στατιστικά στοιχεία που επικαλείται η κυβέρνηση και επιλέγουν να αγνοούν, είναι ακλόνητα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία δεν ανατρέπονται με αφορισμούς προεκλογικών σκοπιμοτήτων».

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι οι πολίτες οι οποίοι απάντησαν στο Ευρωβαρόμετρο, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Οι μόνοι γνωρίζοντες είναι οι κυβερνώντες και μόνο αυτοί μπορούν να έχουν μικρόφωνα.

Ίσως αν συναντούσε στον δρόμο κάποιους από τους εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Ευρωβαρόμετρο, να τους ρωτούσε: «Μα επελλάνετε σιόρ; Αφού εμείς εδώ στο Προεδρικό και την Πινδάρου, οι μόνοι γνωρίζοντες σ΄αυτό τον τόπο, σας λέμε ότι όλα πάνε καλά. Πώς διάολο το 99% των πολιτών ανησυχούν για την ακρίβεια;».

Είναι δύσκολο να κατανοήσουν οι βολεμένοι στο Προεδρικό και την Πινδάρου, γιατί το 94% των πολιτών ανησυχούν επειδή αισθάνονται ότι η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός επηρεάζουν τη δική τους ζωή καθώς και των κοντινών τους ανθρώπων; Δεν τους αφορά το θέμα και δεν γνωρίζουν κανένα που εμπίπτει στο 94%. Είναι κλεισμένοι εδώ και δέκα χρόνια στα γραφεία τους. Δεν έχουν καμιά επαφή με την κοινωνία. Δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί το 70% των πολιτών αισθάνονται ότι ήδη το βιοτικό τους επίπεδο έχει μειωθεί λόγω των συνεπειών του κορονοϊού, του πολέμου στην Ουκρανία και του αυξημένου κόστους ζωής. Δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί το 59% των πολιτών αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πληρωμή λογαριασμών. Και φυσικά δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί το 79% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση τού συνεχώς αυξανόμενου κόστους ζωής.

Ευτυχώς πλησιάζουν οι εκλογές και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν στην εξουσία μια προοδευτική κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να κατανοήσει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες της κοινωνίας. Την κυβέρνηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος έχει πρόγραμμα που μπορεί να πάρει την Κύπρο μπροστά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.