Την πρώτη του συνέντευξη μετά από ένα σχεδόν χρόνο έδωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, δηλώνοντας έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

Την πρώτη του συνέντευξη μετά από σχεδόν ένα χρόνο έδωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο στην Washington Post, υποστηρίζοντας πως ελέγχει τη χώρα και πως είναι έτοιμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, έδωσε την υπόσχεση πως οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες θα έχουν μεγάλα κέρδη στη Βενεζουέλα αν η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώσει τις οικονομικές κυρώσεις και υπάρξει ομαλοποίηση στις διπλωματικές σχέσεις των δυο κρατών.

«Αν υπάρξει σεβασμός μεταξύ των κυβερνήσεων μας, χωρίς να έχει σημασία το πόσο μεγάλες είναι οι ΗΠΑ και αν υπάρξει διάλογος με αληθινές πληροφορίες, τότε να είστε σίγουροι πως μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση. Μια σχέση σεβασμού και διαλόγου, φέρνει μια κατάσταση όπου και οι δυο πλευρές κερδίζουν. Μια αντιπαράθεση κάνει τις δυο πλευρές να χάνουν. Αυτή είναι η συνταγή» δήλωσε ο Μαδούρο στους Washington Post.

Ο συνταγματικά νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος δεσμεύτηκε πως παραμένει πρόθυμος για συνομιλίες με τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο Χουάν Γουαίδο, αν και αρνήθηκε να παραιτηθεί από πρόεδρος ώστε να αναλάβει μια προσωρινή κυβέρνηση μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών.

«Ο Γουαίδο είναι υπεύθυνος που έχασε την Εθνοσυνέλευση. Αυτός και τα λάθη του. Μην κατηγορείτε εμένα τώρα. Εκείνος πρέπει να λογοδοτήσει τώρα στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Μαδούρο στην Washington Post.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διέψευσε επίσης πληροφορίες, που λένε πως η χώρα απομονώνεται ολοένα και περισσότερο από τη διεθνή κοινότητα των πετρελαϊκών χωρών.

«Θέλετε την αλήθεια; Δεν με νοιάζει καθόλου για το τι κάνει η Ευρώπη, είτε οι ΗΠΑ. Δεν μας νοιάζει καθόλου. Ενδιαφερόμαστε μόνο για αυτά που κάνουμε εμείς. Όσες κυρώσεις και να μας θέσουν, δεν πρόκειται να μας σταματήσουν» δήλωσε, επισημαίνοντας πως η χώρα έχει συνεργασία με την Αβάνα και τη Μόσχα.