Μαϊμού φοιτητής πήρε το Κυπριακό Διαβατήριο… τζάμπα!

Στη μια εκ των πέντε περιπτώσεων πολιτογραφήσεων που εξέτασε η Ελεγκτική Υπηρεσία, άτομο πολιτογραφήθηκε χωρίς να έχει επενδύσει χρήματα και χωρίς να έχει φοιτητική ιδιότητα με αποτέλεσμα την απώλεια κρατικών εσόδων δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ο Μάριος Πετρίδης ανέφερε ότι πρόκειται για πέντε περιπτώσεις οι οποίες εξετάστηκαν στη βάση τυχαίας δειγματοληψίας στη βάση του καταλόγου που είχε διαρρεύσει στο ειδησεογραφικό δίκτυο ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ.

Γνωστοποίησε ότι μέχρι τη Δευτέρα η Ελεγκτική Υπηρεσία θα έχει ολοκληρώσει την έρευνα της για τις πέντε περιπτώσεις πολιτογραφήσεων για τις οποίες διενήργησε έλεγχο.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να αποκλείσει την Ελεγκτική Υπηρεσία από τον έλεγχο που έχει σχεδιάσει ως ανεξάρτητος θεσμός και τόνισε ότι η Υπηρεσία πρέπει να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε στοιχεία και δεδομένα που έχουν ζητηθεί.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος του Γενικού Ελεγκτή ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα με Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις.

Από τις 54 περιπτώσεις Πολιτικά εκτεθειμένων Προσώπων που ελέγχθηκαν από την Υπηρεσία φαίνεται, είπε, ότι οι 14 πιθανόν να έτυχαν ευνοικής μεταχείρησης και για άλλους έξι υπάρχει πιθανότητα ευνοικής μεταχείρισης για μικροποσά.