Μαίνεται η κόντρα στην ΕΔΕΚ-Σιζόπουλος και Βαρνάβα «ακονίζουν μαχαίρια»

Με συνέχιση της κόντρας Σιζόπουλου-Βαρνάβα οδεύει η ΕΔΕΚ στο εκλογικό της συνέδριο την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι κάποιοι σκόπιμα μέσα από αντιφάσεις και απαράδεκτη συμπεριφορά επιχειρούν να αποδείξουν ότι το κόμμα έχει διαλυθεί.

Είπε επίσης ότι κάποιοι ήταν απόντες στις βουλευτικές εκλογές και μάλιστα έπαιρναν τηλέφωνα τους φίλους της ΕΔΕΚ να μην ψηφίσουν το κόμμα για να αποτύχει και να ζητήσουν την παραίτηση του Προέδρου.

Πρόσθεσε ότι κάποιοι αμφισβητούν το μητρώο το οποίο επικυρώθηκε από την Κ.Ε της ΕΔΕΚ και το οποίο οι ίδιοι ενέκριναν με την ψήφο τους.

Για τους 7 που δεν τους επετράπη να υποβάλουν υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή και στην ηγεσία, ο κύριος Σιζόπουλος είπε ότι έπρεπε οι υποψηφιότητες να υποβληθούν εντός του χρονοδιαγράμματος και προϋπόθεση ήταν είτε προσωπική παρουσία είτε με πιστοποιημένη εξουσιοδότηση από πιστοποιούντα υπάλληλο.

Ο κύριος Σιζόπουλος είπε ότι όλοι κρίνονται και ο ίδιος θα χειριστεί το θέμα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και δεν πρόκειται να αποδεχθεί αντικαταστατικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα είπε πως κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογηθούν για τις παράνομες πράξεις τους και επέκρινε τον Μαρίνο Σιζόπουλο ότι δεν σέβεται τα δικαστήρια.

Πρόσθεσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή το δικαστήριο θα εκδικάσει την παραβίαση του διατάγματος του που έλεγε να μην προχωρούσε η ΕΔΕΚ με τις επαρχιακές της διαδικασίες.

Ο κύριος Βαρνάβα εξέφρασε την απογοήτευση του γιατί ο κύριος Σιζόπουλος και οι συνεργάτες του αρνούνται επίμονα και πεισματικά να γίνει έλεγχος του μητρώου των μελών του κόμματος.

Επανέλαβε τις καταγγελίες του ότι κάποιοι γράφτηκαν στο μητρώο μελών μια εβδομάδα πριν να γίνουν οι επαρχιακές εκλογικές συνελεύσεις.

Ο κύριος Βαρνάβα είπε ότι οι εκλογές στις 24 του μήνα θα γίνουν με ένα παραποιημένο μητρώο μελών και θα δώσουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα παραποιεί την πραγματική βούληση των ΕΔΕΚιτών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.