Μαίνεται η πυρκαγιά στο Γέρι – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (26/08), σε εργοστάσιο στο Γέρι. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να εργάζονται καθ’όλη τη διάρκεια της νύκτας για περιορισμό της πυρκαγιάς.


Image

Σημείωσε επίσης ότι δυνάμεις ενισχύθηκαν και με βυτιοφόρα οχήματα από την Επαρχιακή Διοίκηση για προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων νερού.

Νωρίτερα ο κ. Κεττής ενημέρωσε ότι στο σημείο επιχειρούν 11 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ όπως είπε, «καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τις δυνάμεις πυρόσβεσης για προστασία τόσο των εγκαταστάσεων του συγκεκριμένου χώρου αποθήκευσης των ανακυκλώσιμων υλικών και οχημάτων όσο και παρακείμενων εργοστασίων και μονάδας παραγωγής ασφαλτικού υλικού».

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή από την πυρκαγιά καίγονται ανακυκλώσιμα υλικά από παλιά οχήματα, ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς γίνεται παραγωγή αφρού.


Στο μέρος του επεισοδίου κλήθηκαν να παρευρεθούν από το αρχικό στάδιο εκπρόσωποι από Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας και Πολιτικής Άμυνας για εκτίμηση της κατάστασης.

Έκκληση Πολιτικής Άμυνας στους πολίτες στο Γέρι – «Περιοριστείτε στα σπίτια σας»

Να μείνουν στα σπίτια τους οι πολίτες στο Γέρι, καλεί η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Ολίβια Μιχαηλίδου. «Λόγω πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Γερίου καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να περιοριστούν στα σπίτια τους, κλείνοντας πόρτες και παράθυρα. Καλούνται επίσης να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικά κλειστού τύπου», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter.

*Βίντεο από «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ»

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.