Μαίνονται για δέκατη μέρα οι πυρκαγιές στην Τουρκία – Προσπάθεια για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από Ερντογάν

Σε πύρινο κλοιό για δέκατη ημέρα βρίσκεται η Τουρκία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν για κατάσβεση των δεκάδων πυρκαγιών στα παράλια της Μεσογείου.

Όπως μεταδίδει ο Ανταποκριτής του ΑΣΤΡΑ Δημήτρης Αγάδης, από το σύνολο των 208 πυρκαγιών τέθηκαν υπό έλεγχο οι 196. Ωστόσο ο απολογισμός των πυρκαγιών είναι βαρύς αφού οκτώ πολίτες σκοτώθηκαν, εκατοντάδες τραυματίστηκαν ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των πολιτών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Ενδεικτικά, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ και εννέα μέρες στα τουρκικά παράλια απέναντι από την Κύπρο, έχασαν τη ζωή τους οι επτά από τους οκτώ νεκρούς ενώ οι τραυματίες έφτασαν τους 770 και διόμισι χιλιάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Στο έργο πυρόσβεσης συμμετέχουν 6500 πυροσβέστες 8 αεροσκάφη, 19 ελικόπτερα και 1,832 οχήματα.

Ουδέν από τα αεροσκάφη που επιχειρούν ανήκει στην Τουρκική κυβέρνηση αφού τα τρία τουρκικά αεροσκάφη παραμένουν σε αχρησία την ίδια ώρα που η προεδρία έχει 13 δικά της αεροσκάφη, κάτι για το οποίο ο Πρόεδρος της Τουρκίας δέχεται σκληρή κριτική.

Σύμφωνα με τον Ανταποκριτή του ΑΣΤΡΑ σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης η κυβέρνηση καταγγέλλει σαμποτάζ προερχόμενο από την Ελλάδα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy