Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Στους 30 έφτασαν οι νεκροί από τη φονική επίθεση

Ο Τόμα ήταν οπλισμένος με κλεμμένα όπλα από τη στρατιωτική του μονάδα, με ένα αυτόματο πολυβόλο, τουφέκι, πιστόλια και χειροβομβίδες.

Οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στην Ταϊλάνδη αυξήθηκαν σε 30 άτομα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο Khaosod, την Κυριακή, επικαλούμενο την αστυνομία.

Το Σάββατο ένας 32χρονος στρατιώτης, ο Τζάκραπανθ Τόμα, ξεκίνησε να πυροβολεί σε στρατιωτική βάση και σε ένα εμπορικό κέντρο, όπου πήρε πολλούς ανθρώπους όμηρους. Ο δράστης τελικά εξουδετερώθηκε, ανέφερε η αστυνομία την Κυριακή το πρωί.

Προηγουμένως, ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν σε 27 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του δράστη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο πρόσθεσε επίσης, επικαλούμενος τον εκπρόσωπο του στρατού της Ταϊλάνδης, ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είχαν την πρόθεση να εισαγάγουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας σε στρατιωτικές μονάδες σε όλη τη χώρα.

«Όταν η κατάσταση βελτιωθεί, θα μελετήσουμε την αλυσίδα των γεγονότων… για να προσαρμόσουμε τα υπάρχοντα μέτρα για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Τόμα ήταν οπλισμένος με κλεμμένα όπλα από τη στρατιωτική του μονάδα, με ένα αυτόματο πολυβόλο, τουφέκι, πιστόλια και χειροβομβίδες.

«Στην πραγματικότητα, δεν έφυγε από το κτίριο, αλλά επέστρεψε στην αποθήκη. Οι πολίτες βρίσκονταν στην αίθουσα δίπλα στην αποθήκη», ανέφερε το μήνυμα.

Επιπλέον, η αστυνομία δημοσίευσε ένα βίντεο μήκους 17 ωρών από την τελευταία φάση της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των σκηνών όπου οι ειδικές δυνάμεις εξάλειψαν τον ένοπλο δράστη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.