Μαλί: Πυρά εναντίον του στρατοπέδου της αποστολής της ΕΕ

Έλα στο Google News

Τρεις άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον της Εκπαιδευτικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαλί χθες το πρωί, ενημέρωσε η ίδια μέσω Twitter.

Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές. Οι δράστες της επίθεσης πυροβόλησαν εναντίον του φυλακίου της πύλης του κέντρου εκπαίδευσης στο Κουλικορό, σύμφωνα με την αποστολή.

Η φρουρά ανταπέδωσε τα πυρά και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. “Όλοι οι Γερμανοί στρατιώτες είναι καλά”, διαβεβαίωσε το γενικό επιτελείο της Μπούντεσβερ, των ομοσπονδιακών ένοπλων δυνάμεων.

Η αποστολή της ΕΕ εκπαιδεύει μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Μαλί στο κέντρο στην Κουλικορό, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπαμακό. Ο Γερμανός υποστράτηγος, Γιόχεν Ντόιερ, ανέλαβε τη διοίκηση της αποστολής των περίπου 950 Ευρωπαίων στρατιωτικών στη χώρα της δυτικής Αφρικής την 7η Ιουλίου. Σκοπός της αποστολής, η οποία άρχισε το 2013, είναι να συμβάλει στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστικών οργανώσεων που δρουν στη χώρα.

Η κατάσταση στο Μαλί είναι τεταμένη, τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν δύο στρατιωτικά πραξικοπήματα μέσα σε ένα χρόνο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.