Μαλλιά-κουβάρια για την εξουσία και τα λάφυρά της οι δύο υποψήφιοι του Συναγερμού και στη μέση ο Ν. Παπαδόπουλος 

Αναστασιάδης Vs Χριστοδουλίδης Vs Αβέρωφ

Ανοικτή επίθεση κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη εξαπέλυσε δημόσια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι λυπάται που στέλεχος της κυβέρνησής του θέτει δίλημμα στους συναγερμικούς. Ο Πρόεδρος μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΔΗΣΥ Ελλάδας στην Αθήνα και απευθυνόμενος στα συναγερμικά στελέχη, τους κάλεσε να διερωτηθούν αν μπορούν να κυβερνήσουν κόμματα τα οποία μεταξύ τους ουδέποτε συμφώνησαν… Ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε από τους συναγερμικούς να ψηφίσουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού είναι ο στενότερος του συνεργάτης στις επιτυχίες που κατέγραψε η κυβέρνηση και στην προκοπή που παρατηρήθηκε.

Στο μεταξύ, ο κ. Ν. Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του, συνεχίζει τη διαμάχη με τον κ. Νεοφύτου με αφορμή το χαρακτηρισμό του «αχταρμά» στην πρόθεσή του για κυβέρνηση «ευρείας αποδοχής». Ανέφερε συγκεκριμένα πως «σε αντίθεση με άλλους (υπονοώντας τον Αβ. Νεοφύτου), δεν μπήκαμε σε υποσχέσεις του 50-50 ή άλλες υποσχέσεις διαμοιρασμού της εξουσίας…»

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Ν. Παπαδόπουλος, επιβεβαίωσε (σε συνέντευξή του στο «Φ») αυτό που είχε πει ο κ. Χριστοδουλίδης στο διακαναλικό ντιμπέιτ, ότι ο κ. Νεοφύτου είχε υποσχεθεί διαμοιρασμό της εξουσίας 50-50 αν το ΔΗΚΟ τον υποστήριζε για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Στις δηλώσεις Παπαδόπουλου απάντησε ο ΔΗΣΥ, υποστηρίζοντας ότι «ο Νικόλας Παπαδόπουλος, που από την επόμενη των βουλευτικών εκλογών δήλωνε πως το 2023 θα ήταν κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση, σήμερα παριστάνει τον ανήξερο και δηλώνει πως αυτές είναι πρακτικές άγνωστες σε αυτόν. Ο υπέρμαχος της τοξικότητας, που καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2021 και που δεν είχε κανένα ενδοιασμό να ρίξει τη χώρα στα βράχια, παρουσιάζεται ως υπερασπιστής της σταθερότητας. Αυτός που επίμονα αποκρύβει τη συμφωνία  διαμοιρασμού εξουσίας που έκανε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, μιλά για διαφάνεια. Η υποκρισία έχει ξεπεράσει κάθε όριο».

Η διαμάχη που ξέσπασε στο τελευταίο διακαναλικό ντιμπέιτ επιβεβαιώνει ότι οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι και ο περίγυρός τους ερίζουν για την καρέκλα, παρά για τα προβλήματα του τόπου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.