Αντιμέτωπες με σοβαρά αδικήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας είναι οι τρεις γυναίκες που προκάλεσαν τεράστιο σάλο με το βίντεο με το χυδαίο υβρεολόγιο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από χθες.

Η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ευτυχώς δεν άφησε απαρατήρητη αυτή την αισχρή συμπεριφορά από τις δύο νέες γυναίκες κυρίως οι οποίες αντιμετωπίζουν πλέον τις συνέπειες του νόμου. Η 57χρονη μητέρα με τις δύο θυγατέρες της, 37 και 30 ετών, από την περιοχή Λευκωσίας, διέβησαν χθες το κατώφλι του ΤΑΕ Λάρνακας το οποίο, αυτεπάγγελτα, όπως, δήλωσε σήμερα το πρωί στον Άστρα ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ξεκίνησε αστυνομική έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τις απίστευτες εκφράσεις που εκστόμισαν εναντίον της γυναίκας από τη Ρωσία.

Λάρνακα: Η Σβετλάνα, θύμα της ρατσιστικής επίθεσης από Κύπριες εξηγεί τι συνέβη

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον των τριών γυναικών εξετάζονται αδικήματα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ρατσισμού και ξενοφοβίας ενώ εξετάζονται επίσης αδικήματα επίθεσης και δημόσιας εξύβρισης. Διαδικαστικά απομένουν κάποια τυπικά στοιχεία της διερεύνησης καθώς και εξέταση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης για να συμπληρωθεί ο φάκελος και να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για να αποφασιστεί εάν θα καταχωριστεί υπόθεση στο δικαστήριο και με ποιες συγκεκριμένες κατηγορίες.

Καταγγέλλουν την Σβετλάνα οι 3 Ε/Κύπριες για το βίντεο αλλα και γιατί «ήθελε λεφτά»

Και το ίδιο το θύμα βρέθηκε χθες στην Αστυνομία Λάρνακας και έδωσε κατάθεση παραδίδοντας και το κινητό της τηλέφωνο για να ανακτηθεί το επίμαχο βίντεο.
Η Σβετλάνα Ζαϊτσιεβα, σε παρεμβάσεις της σήμερα σε ΜΜΕ ανέφερε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των τριών γυναικών που της επιτέθηκαν φραστικά και όχι μόνο όπως φαίνεται στα στιγμιότυπα που κατέγραψε η ίδια.

Επίτροπος Διοικήσεως για το περιστατικό στη Λάρνακα: Ένα βέλος κτύπησε το παρόν και µάτωσε το µέλλον µας

Επίσης στην Αστυνομία Λάρνακας βρέθηκαν για καταθέσεις τα δύο αδέλφια από την Ορμήδεια μαζί με τους γονείς τους, ιδιοκτήτες του οχήματος που κτυπήθηκε μέσα στο χώρο στάθμευσης.

Όλα αυτά συνέβησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου σε ένα μεγάλο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Λάρνακας όπου δύο αδέλφια από την Ορμήδεια στάθμευσαν το αυτοκίνητό τους και βρίσκονταν σε εστιατόριο όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ύποπτες, φεύγοντας από το χώρο στάθμευσης κτύπησε στο αυτοκίνητο των δύο αδελφών. Η σκηνή έγινε μπροστά στα μάτια της Σβετλάνα Ζαίτσιεβα η οποία, όπως είπε, βλέποντας ότι τα πρόσωπα που είχαν προκαλέσει το ατύχημα δεν είχαν πρόθεση να σταματήσουν, άρχισε να καταγράφει όσα έγιναν με το κινητό της οπότε δέχθηκε την αποτρόπαια επίθεση.

Σε πολιτικό επίπεδο είχαμε ανακοινώσεις από κόμματα, το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ μέχρι στιγμής καθώς και από οργανώσεις όπως η Κίνηση Στήριξης Αλλοδαπών αλλά και η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού αφού το όλο σκηνικό διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια ανήλικου παιδιού μιας εκ των υπόπτων.

Λάρνακα: Λεκτική-ρατσιστική επίθεση κατά αλλοδαπής (video)

“Οι γονείς, που έχουν πρωταρχικό ρόλο, αλλά και η ευρύτερη κοινωνία, οφείλουν να απέχουν από τέτοιες συμπεριφορές και να προστατεύουν τα παιδιά από ανήκουστες εκδηλώσεις και καταστάσεις που τα εκθέτουν ή θίγουν την αξιοπρέπεια και ιδιωτικότητά τους και που τραυματίζουν τον ψυχικό τους κόσμο” είναι το μήνυμα της Επιτρόπου Δέσπως Μιχαηλίδου.

Τάσος Περδίος