Με τη σκέψη όλων των Ελλήνων στραμμένη προς τον τελευταίο τόπο κατοικίας του, να αποτίουν φόρο τιμής, αλλά σε στενό οικογενειακό κύκλο έγινε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του αγωνιστή της Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζου.

Η γυναίκα του, Τζώρτζια, τα δυο παιδιά με τους/τις συζύγους τους και τα τέσσερα εγγόνια αποχαιρέτησαν τον Μανώλη Γλέζο, σε μια κηδεία που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πάνδημη.

Από το πρωί, στην Ακρόπολη, μεσίστια κυματίζει η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης. Την απόδοση τιμών, μέσω αυτής της συμβολικής πράξης, στον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (30/03), ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες και στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών όλης της χώρας.

Χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος που μίλησε για το αντιστασιακό του πνεύμα και την ελευθερία που προάσπισε σε όλη του τη ζωή.

σημαία

Λιτά και με ελάχιστο κόσμο η Ελλάδα είπε το τελευταίο αντίο στον Μανώλη Γλέζο

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η κηδεία του Μανώλη Γλέζου τελείται δημοσία δαπάνη.

Γλέζος
Γλέζος
Γλέζος
Ευρωκίνηση
ευρωκίνηση
κηδεία Γλέζου
κηδεία Γλέζου
Ευρωκίνηση
Γλέζος
Γλέζος
Γλέζος
Γλέζος
κηδεία Γλέζου
κηδεία Γλέζου
κηδεία Γλέζου
κηδεία Γλέζου
κηδεία Γλέζου
κηδεία Γλέζου